To je to što me zanima!

Paravinju do kraja dokaznog postupka isključili sa suđenja

Zbog grubog vrijeđanja dostojanstva suda i narušavanja reda na Županijskom sudu u Šibeniku Dragan Paravinja isključen je sa suđenja do kraja dokaznog postupka
Vidi originalni članak

Dragan Paravinja, kojem se na Županijskom sudu u Šibeniku ponovno sudi zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne autostoperice Antonije Bilić, više ne mora u sudnicu. 

- Na raspravi je optuženik udaljen iz sudnice do daljnjega iz razloga što je grubo narušavao red u sudnici te grubo vrijeđao dostojanstvo suda, tako da je današnja rasprava održana bez nazočnosti optuženika - kažu u odgovoru na novinski upit sudac Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku.

Zbog maloljetnosti žrtve ovo je suđenje zatvoreno za javnost, tako da se ne može saznati što je točno Paravinja radio i govorio da bi ga sutkinja Nives Nikolac izbacila iz sudnice. 

Na ročištu u četvrtak je tražio izuzeće suda i sudskog vijeća, a kada je sutkinja zahtjev odbacila cijeneći ga kao zloupotrebu prava, žalio se na zdravstvene probleme. Nakon liječničkog pregleda je utvrđeno da je zdrav i da se žali kako bi otežao i odugovlačio postupak.

- Na današnjoj raspravi čitani su dokazi, naložena je dopuna prometno-tehničkog i telekomunikacijskog vještačenja u svezi pronalaska posmrtnih ostataka Antonije Bilić. Na sljedećim raspravama 17. i 24. veljače 2015. godine predviđeno je ispitivanje u svojstvu svjedoka osoba koje su pronašle posmrtne ostatke oštećene te liječnika koji su pregledali posmrtne ostatke - kažu na Županijskom sudu.

Hoće li nazočiti sljedećem ročištu ili će se dokazi izvoditi bez njega, ovisit će o njegovom ponašanju. 

Kako saznajemo, u četvrtak su pravosudni policajci imali problema kako bi Paravinju prisilili da se pristojno odjene. Kad je sutkinja Nives Nikolac ušla u sudnicu nije se htio ustati, već su ga policajci morali na noge podići silom.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • DAMIR5555_1 17.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • NenadCvetkovic 01.02.2015.

    Srbin sam da se ne lazemo.........ali....ubice dece i pedofile......po kratkom postupku....i u hrvatskoj,i u srbiji i svugde......nema tu nikakvog ali......po kratkom postupku

  • AndreaTalavanic 01.02.2015.

    to treba dozivotno strpat u zatvor nek trune-.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare