To je to što me zanima!

Pariz optužio Ruse: 'Namjerno ugrožavate sigurnost hrane'

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksander Kubrakov je rekao da je u ruskim napadima na ukrajinske riječne luke na Dunavu "oštećeno" gotovo 40.000 tona žitarica namijenjenih izvozu.
Vidi originalni članak

Francuska je u srijedu optužila Rusija da uništavanjem ključne infrastrukture za izvoz žitarica "namjerno" ugrožava sigurnost hrane na globalnoj razini.

"Rastom cijena poljoprivrednih proizvoda zbog svojih poteza i pokušajima da svoje konkurente spriječi u izvozu vlastitih poljoprivrednih proizvoda, Rusija gleda samo vlastiti interes, na uštrb najranjivijih zemalja", rekla je Anne-Claire Legendre, glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova.

IZVOZ ŽITARICA Rusija ponovno gađala ukrajinsku luku na Dunavu

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksander Kubrakov je rekao da je u ruskim napadima na ukrajinske riječne luke na Dunavu "oštećeno" gotovo 40.000 tona žitarica namijenjenih izvozu.

Kubrakov tvrdi da je Rusija gađala skladišta i silose s 40.000 tona žitarica namijenjenih afričkim zemljama, Kini i Izraelu.

Francuska, poručila je Anne-Claire Legendre, nastavit će pružati pomoć u hrani zemljama koje su najpogođenije problemom sigurnosti hrane koji je, kako tvrdi, rezultat ruske agresije na Ukrajinu.

IZ MINUTE U MINUTU Putin namjerava posjetiti Tursku. Rusija je noću napala infrastrukturne objekte Odese

Osudila je rusko bombardiranje civilne infrastrukture koje, kako je rekla, "predstavlja kršenje međunarodnog humanitarnog prava".

Idi na 24sata

Komentari 11

  • europsko_proljeće 03.08.2023.

    Nema Putler puno opcija za spas trodnevne operacije osim udara po civilima i blokada izvoza žita.

  • papi 02.08.2023.

    zapad uništava proizvodnju hrane i svaljuje na Ruse. Prvo korona pa sad Rusi i još malo će vanzemaljci koje najavljuju na velika vrata

  • abava 02.08.2023.

    Inače, legendarna francuska kuhinja je, zapravo, ruska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare