To je to što me zanima!

Parkiranje u centru Zagreba 5 kuna za pola sata zadržavanja

Cilj prijedloga, koji se razvija u Gradskom uredu za promet, je rasterećenje središta Zagreba od automobila. Prijedlog bi na snagu mogao stupiti od jeseni 2011. godine
Vidi originalni članak

Zagrepčane očekuje nova, plava zona naplate parkiranja od jeseni, koja će podrazumijevati najvišu cijenu parkiranja i najkraće zadržavanje auta na parkirališnom mjestu. Cijena će biti pet kuna, a vremensko ograničenje 30 minuta, piše Jutarnji list. Cilj prijedloga, koji se razvija u Gradskom uredu za promet, je rasterećenje središta Zagreba od automobila te da se građanima 'objasni' kako u centar grada mogu doći samo nakratko. 

Plava zona bi bile sve prometnice u užem centru grada, što bi obuhvaćalo Frankopansku ulicu, Mesničku i Zvonarničku, Palmotićevu te Zeleni val. Osim novog prijedloga, za dva tjedna bi na snagu trebala stupiti odluka o uvođenju 'nulte zone' na Gornjem gradu. Radi se o novom režimu parkiranja na Gornjem gradu, prema kojem će se stanari moći parkirati bilo gdje. Time žele rasteretiti povijesnu jezgru Zagreba. 

>>> Cijeli članak pročitajte u Jutarnjem listu

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Car Mrgud 08.06.2011.

    Najdraže mi je to da cijene parkinga u tisuću godina starom europskom gradu određuju došljaci iz mamića gornjih (ili donjih,svejedno) i ostalih vukoje.ina iz susjedne države! Svaka nam čast,purgeri!

  • 08.06.2011.

    Daj nabijem na k... Zg i promet i sve. Živim 20 km, od Zg, ali da mi da neko stančugu od 100 m2 u centru, prodao bi to isti tren stari moj. To kad ideš ujutro ili oko 4,5 popodne to je za poludit. Prije bi do Rijeke došao, nego iz Zagreba izašao

  • glumac12 08.06.2011.

    dabogda bilo 20 kn, he he. pozdrav iz KA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare