To je to što me zanima!

Parlament podržao istospolne brakove, a onda su - zapjevali!

Slavlje na Novom Zelandu: Čim su izglasali zakon, svi koji su pratili glasovanje na galeriji parlamenta počeli su pjevati himnu, i to na domorodačkom jeziku Maora
Vidi originalni članak

Stotine zagovornika prava homoseksualaca proslavili su odluku novozelandskog parlamenta koji je izglasao zakon o istospolnim brakovima. Ovim je zakonom Novi Zeland postao 13. zemlja u svijetu i prva u azijsko-pacifičkoj regiji koja je legalizirala istospolne brakove, javlja Huffington Post.

Zakon je podržalo 77 zastupnika, dok ih je 44 bilo protiv. 

Čim su izglasali zakon i službeno objavili rezultate, ljudi koji su bili na galeriji parlamenta počeli su pjevati novozelandsku himnu, i to na domorodačkom jeziku Maora. 

Istospolni brakovi zakonski su dopušteni u Nizozemskoj, Belgiji, Španjolskoj, Kanadi, Južnoj Africi, Norveškoj, Švedskoj, Portugalu, Islandu, Argentini i u Danskoj. Zakonodavci u Urugvaju prošlog su tjedna također odobrili zakon, no još čekaju da ga potpiše njihov predsjednik Jose Mujica.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • gazimar 18.04.2013.

    Čestitke? Zar niste čuli da je homoseksualizam neki oblik autizma. Živim za dan kad će se konačno znanstveno dokazati da je to teški poremečaj u ponašanju. Jer to ne može biti normalno i u skladu s prirodom. Da je tako onda bi i psi i mačke i majmuni i svi sisavci bili jednim djelom skloni istom spolu. Mišljenja sam da je to samo posljedica preugodnog života i žalim ljude koji se nose s tim. Oni nikad nisu načisto sa pitanjem "je li to zaista normalno". I tko sam ja.

  • IvanRajic_1 18.04.2013.

    treba vama posebna drzava, izolirana od ostalog svijeta, ubacit vam one sto vas podrzavaju, pa se tu sirite (ako mozete), y3b!t3 i radite ono sto i hocete-bolesne stvari...a kad vam dosadi smaknite se medjusobno...

  • MalaCrnaHaljinica 17.04.2013.

    Sačuvaj nas Bože ovoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare