To je to što me zanima!

Paroh: Imamo kamere, ali ne špijuniramo Radeljaka

Josip Radeljak spori se sa Pravoslavnom crkvom zbog stana na Cvjetnom trgu. Sada ih je optužio da ga špijuniraju pa je srezao žice na kamerama
Vidi originalni članak

Srpsku pravoslavnu crkvu Josip Radeljak (66) optužio je za špijuniranje. Smetale su mu nadzorne kamere u Ilici 3 u Zagrebu pa ih je onesposobio prerezavši im žice. U službenim prostorijama crkve jučer je bila policija, a posjetit će ih i građevinska inspekcija.
- Kamere smo postavili 2000. Nepoznati počinitelji su više puta vršili veliku nuždu u hodniku. Policija nam je preporučila postavljanje videonadzora kako bismo zaštitili sebe i Muzej Srpske pravoslavne crkve koji se nalazi u istoj zgradi - rekao je zagrebački paroh Milenko Popović.
Radeljak tvrdi da su kamere postavili mimo zakona zbog špijunaže i da nemaju suglasnost Ministarstva kulture. Crkva je spremna slučaj riješiti na sudu, a Josipa Radeljaka namjeravaju tužiti zbog uznemiravanja i nanošenja duševnih boli.
- Nemam veze s tim. U Ilici živi sin Leo. Ti pokvareni pravoslavni popovi gledaju tko ulazi u stan i narušavaju njegovu privatnost, ali i ostalih Hrvata u zgradi. Leo ih je prijavio policiji - objasnio je Josip Radeljak.
Na ulazna vrata stana, koji dijeli hodnik s Muzejem, nedavno je stavio veliki hrvatski grb. Srpskoj pravoslavnoj crkvi on ne smeta jer Hrvatsku smatraju drugom domovinom. Onesposobljene kamere popravljali su već tri puta, a Radeljakov gnjev tumače kao odmazdu zbog izgubljenog spora. Sud mu je nedavno naredio da mora srušiti bespravno sagrađenu terasu na Trgu Petra Preradovićeva 5. Ako je ne sruši, prijeti mu ovrha.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • mrn 23.01.2010.

    Što veći grb,to veća Hrvatina,ko bi ga gledao,bolje da ga se ne vidi.Svaka čast parohu na strpljenju! Poduzetnik- Drkeljak-sramota za Zagreb i Dubrovnik-gdje je smjestio svoje građevine,a za njega i one koji su to mirno gledali ,da sve svojim rukama na kruhu i vodi ,vrate u stanje kakvo je bilo!

  • legendaCRO 23.01.2010.

    Dodje mi da bacim bombu.u tu pravoslavnu crku,doselili su se tu kao izbjeglice i sada nam crkvu grade.jao komunisti sta ste napravili

  • marshal 23.01.2010.

    pa Dikan obadva stana koje ima u Zagrebu su u zgradama u kojma takodjer neko vlasnistvo ima i Pravoslavna crkva to mi je vec sumnjivo ,da nije Dikan pritajeni pravoslavac? Zasto se protivi kameri ? Pa nece da se vidi da mu je sin homoseksulac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare