To je to što me zanima!

Partneru zarila sablju u srce: Osudili je na 4 godine zatvora

Na četiri godine zatvora i liječenje od alkoholizma zagrebački Županijski sud nepravomoćno je osudio Zrinku Martišković koja je 2013. suprugu zarila sablju u srce
Vidi originalni članak

Na četiri godine zatvora i liječenje od alkoholizma zagrebački Županijski sud nepravomoćno je osudio filmsku umjetnicu Zrinku Martišković koja je 2013. nevjenčanom suprugu zarila sablju u srce.

Ubijeni Tomislav Jurišić

Kako se ubojstvo dogodilo nakon obiteljske svađe i tučnjave pod utjecajem alkohola sudac Ivan Turudić optuženoj je izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma od pet godina. Kao olakotna okolnost uzeto joj je i kajanje te smanjenu ubrojivost u vrijeme zločina. 

Obrazlažući presudu sudac je kazao da je Zrinka Martišković svoje probleme s alkoholom i partnerom, kiparom Tomislavom Jurišićem, odlučila riješiti na najneprihvatljiviji način i uz stravične posljedice -  ne samo za nju i ubijenog već i njenu kćer te Jurišićevo dijete.

Sud nije prihvatio mišljenje obrane da se u tom slučaju radilo o ubojstvu na mah, nužnoj obrani ili njenom eventualnom prekoračenju, zaključivši da je riječ bila o ubojstvu s izravnom namjerom.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • biberrr 03.03.2016.

    Pa čemu zakonski minimum od 5 godina,kad sudac to svojevoljno može spuštati? Za 2 godine je ona vani,a nasljeđuje i muževu imovinu,dobar isplativ posao.

  • fiore 03.03.2016.

    znači ljudski život vrijedi -4 godine zatvora?jadno i žalosno!

  • Sluga Janko 02.03.2016.

    Sudac može što hoće-nepravedno! ali i njih ponekad stigne "zaslužena pravda-kazna"

Komentiraj...
Vidi sve komentare