To je to što me zanima!

Pas lutalica s biciklistima u 20 dana pretrčao 1700 kilometara

Mješanka, koju je grupa biciklista nazvala Xiao Sa, se na dugom putovanju popela na 10 planina većih od 4000 metara. Malu lutalicu studenti su sreli na početku puta
Vidi originalni članak

Pas lutalica pridružio se grupi biciklista koji su iz kineske provincije Sečuan putovali za Lhasu u Tibetu. Prijatelji su lutalicu sreli na početku svog puta.

- Ležala je uz cestu i izgledala jako umorno i malaksalo. Nahranili smo ju, a on je živnula i polako krenula za nama - ispričao je za Asia one student Zhang Heng (22). 

Biciklisti su bili uvjereni kako će ih pas pratiti par metara, no malena je bila uporna pa su je odlučili povesti sa sobom i prozvali je Xiao Sa. 

Pas se nije odvajao od njih ni trenutka, a ponekad je bila i na čelu kolone vodeći ih prema njihovom odredištu. Biciklist Zhang je ponekad mješanku vozio na biciklu kada bi se spuštali nizbrdo.

- Dosezali bi brzinu i do 70 km/h pa nas ona sigurno ne bi sustigla. Ali jedan pas uspio je izdržati što većina ljudi ne bi - kaže biciklist.

S njima je prohodala 1700 kilometara u 20 dana. Na dugom putu Xiao Sa se popela na 10 planina viših od 4000 metara. 

Biciklist Xiao Yong namjerava posvojiti malu mješanku, a o njihovim pustolovinama sada piše blog.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • babygirl 28.05.2012.

    najgore sve tebi i tvojim pitbulovima kad bi ih pustio na ovo divno stvorenje,koje je zasluzilo sve pohvale,ti te bulove navedi na sebe,a ovo stvorenje pusti da zivi,koliko je zahvalno za ono malo hrane da ih je pratilo tolike kilometre,a tvoji bulovi kad ogladne,tebe ce da razderuu...ovo vazi za Ivana Gospalpusa

  • babygirl 28.05.2012.

    Napokon da i o Kinezima cujemo nesto dobro.barem sto se tice humanitosti,

  • purgi1 28.05.2012.

    sa takvim suputnikom ja bi prešao i kuglu zemaljsku na veliko zadovoljstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare