To je to što me zanima!

Pas Medo (22) laje još od postojanja Jugoslavije...

Vjerojatno najstariji pas na svijetu oštenio se 1987. godine. Da je čovjek Medo bi imao 101 godinu. Duboku starost dožive manje pasmine
Vidi originalni članak

Čitao sam članak o psu Benu iz Velike Britanije, koji je star 21 godinu i najstariji je pas na svijetu. Sjetio sam se Mede. On je stariji, ima 22 godine, kaže Vjekoslav Mostečak (27) iz Lepoglave. Pas živi u dvorištu kuće njegova pokojnog djeda u obližnjem Rinkovcu.
- Medo se oštenio 1987. Dala nam ga je susjeda. Svaki dan ga obiđem. Donesem mu hranu - kaže Vjekoslavov otac Slavko (54). Htjeli su Medu odvesti autom, no nije se dao. Ne voli se baš ni maziti, a ne voli ni poštara, veterinara i susjeda na traktoru. Čak laje i na njih pokušaju li nešto iznijeti iz dvorišta.
- Poslušan je, no moram jače vikati. Prije me čuo iz daleka da dolazim, a sad slabo čuje i vidi - dodaje Slavko. Veterinar nije siguran da je Medo star koliko tvrde Mostečakovi.
- Ne mogu biti siguran da pas ima 20 godina jer još ima zube - rekao je Miljenko Jarnjak, veterinar iz Bednje. Veterinari kažu kako tako star pas ne bi trebao imati zube, a Medi nedostaju tek dva zuba. Psima sjekutići ispadaju s 12 godina, starijima od 16 ispadaju očnjaci, no uvijek ima i iznimaka.

VETERINAR NE MOŽE TOČNO REĆI KOLIKO JE STAR
Slavko ima Medinu knjižicu cijepljenja. U ambulanti u Bednji evidentiran je više od 20 godina. Starost psa teško je dokazati. Lakše je ako pas ima rodovnicu ili je čipiran.

MEDO (22)
Da je čovjek, Medo bi imao 101 godinu. Tako duboku starost uglavnom dožive manje pasmine. Ben iz Velike Britanije ima 21 godinu. Najstariji zabilježen pas je Bluey. Uginuo je 1939., a navodno je imao 29,5 godina.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • classic 29.11.2009.

    LANCHIE veterinar je blesav ko i masu njih.....

  • classic 29.11.2009.

    To za ispadanje zuba vjerojatno vrijedi za cistokrvne pasmine, ja imam mjesanca od sv.nikole 93. pa su mi svi na broju.... Jedino ga muci isto sto i medu malo je nagluh vec i ne vidi bas naj naj.......

  • drug Tito_1 29.11.2009.

    sretan mu Dan Republike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare