To je to što me zanima!

Pas u Bjelovaru od muke izgrizao vrata kuće: 'Gazda mu je ubacio hranu i ostavio ga'

Policija ne može ništa jer pas nije ništa napravio. Veterinari također ne mogu ništa dok im signal ne da komunalni redar. Komunalni redar ne radi vikendom i praznikom...
Vidi originalni članak

Doista je nevjerojatno kako se neki ljudi ponašaju prema životinjama. Ovo što je napravio susjed je za najoštriju osudu, govori nam 65-godišnji Bjelovarčanin. U petak u poslijepodnevnim satima izgladnjeli pas progrizao je otvor na plastičnim vratima kako bi izašao iz kuće u kojoj je, kako kaže naš sugovornik, danima zatvoren. 

- Bez hrane i vode, jer sam vlasnika kuće vidio prije tjedan dana. Tad je izgleda zadnji put nahranio psa i otišao. Izgladnjela životinja se uspjela domoći toliko željene slobode i krenula u potragu za hranom - kaže. 


Susjede je zaprepastila slika mršavog i izgladnjelog psa. Uplašeni za vlastitu sigurnost, a još više djece, zvali su policiju, ali su oni bili nemoćni jer pas nikome nije ništa napravio. Potom su zvali Centar 112 koji je njihov poziv proslijedio Veterinarskoj stanici Bjelovar. 

Dežurna veterinarka za male životinje nam je potvrdila kako su ju zvali u subotu, ali da je ona bila nemoćna da išta poduzme, jer prema protokolu koji vrijedi, njima za intervenciju "signal" daje komunalni redar Grada Bjelovara. 

ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ Mladog planinara na Velebitu 13 sati grijao je pas North: 'Ljubav čovjeka i psa nema granice'

Redar ne radi preko praznika i vikenda i sve čeka rasplet prvog radnog dana. U međuvremenu životinja se nalazi u dvorištu iza kuće koja je obrasla u visoku travu, a pas se hrani ostacima koje su mu susjedi bacili preko ograde.

Ogradu su, nakon što je ušao u dvorište, zatvorili u strahu da životinja nije pobjesnila od gladi. Susjedi očekuju od nadležnih službi da zbrinu psa. Očekuju i da se vlasnika kazni ako će za to imati elemenata. Oko 200-ak metara od dvorišta u kojem je pas se nalazi dječji vrtić.  

Idi na 24sata

Komentari 74

  • najiram 10 03.01.2022.

    komunalni redari  veterinari  policija  samo kažnjavaju  poštene  građane  i  znadu  dolaziti  cijepiti  i  ubirati  200  kuna  a  25  doza  cjepiva  protiv  besnoće  košta  25  kuna...ćista  pljačka  mogli  bi  i  mačke  cepiti  i  ćipitati...koji  lopovi  veterinarski...a  pitanje  sa  kem  cepe  pse  vodom  destiliranom...sa  jednom  iglom  celo  selo...cjepivo  je  u  ampulama...a  ne  u  velkoj  flaši...sramota  od  države  i  veterinara...

  • KikiOsijek92 03.01.2022.

    I nakon toga podnosim privatnu tužbu, kaznene odgovornosti radi napustanja psa opasne pasmine, protiv doticnog....

  • KikiOsijek92 03.01.2022.

    Pozdrav, evo ja imam jednog staforda 2i pol godine starog iz Osijeka sam, kad ima za jednu zdjelicu hrane bit ce i za drugu, Molim vas kad psa smjestite u prostorije veterinarske stanice da mi se javite ja cu se pobrinut da se udeblja i ne umre na cesti jer to je pas koji ce se branit ak mu nesto radi prijetnju i onda ce te rec da je opasan,, JAVITE SE U INBOX

Komentiraj...
Vidi sve komentare