To je to što me zanima!

Usmrtili su psa koji je ugrizao dječaka: 'Nisu ispunili obaveze'

Iz Državnog inspektorata kažu da vlasnik nije ispunio propisane obveze u svrhu daljnjeg držanja psa. Taj pas nije išao na školovanje i socijalizaciju jer njegov vlasnik radi izvan mjesta prebivališta
Vidi originalni članak

Pas u tipu dogo argentino koji je napao dječaka (15) u dvorištu obiteljske kuće u Ferdinandovcu usmrćen je, potvrdio je Državni inspektorat Večernjem listu. 

NAPAD U FERDINANDOVCU Dogo argentino je opet napao? Dječaka (15) izgrizao je po licu

- Pas u tipu pasmine dogo argentino koji je ničim izazvan ozlijedio 15-godišnjeg dječaka u Ferdinandovcu po proglašavanju psa opasnim i provedenim kliničkim pregledima priveden je usmrćivanju, s obzirom na to da nad psom nisu ispunjene propisane obveze u svrhu daljnjeg držanja psa u skladu s odredbama Pravilnika o opasnim psima. Pas nije priveden školovanju i socijalizaciji kojima bi morao pristupiti zajedno s vlasnikom, jer vlasnik psa nema te mogućnosti radi odlaska na radno mjesto izvan mjesta prebivališta. U skladu s navedenim nije proveden ni test provjere stupnja socijalizacije - odgovorili su iz Inspektorata. 

I DALJE ŽIVOTNO UGROŽENA Ugrizao ju pas za glavu: Beba morala na još jednu operaciju

Što se tiče drugog psa, također u tipu dogo argentino, koji je tjedan dana ranije ugrizao dvomjesečnu bebu u Repešu, mjestu nedaleko Fernandinovca, zadržan je u skloništu Ottova kućica u Peterancu u svrhu dokaznog postupka obzirom da je protiv njegovog vlasnika podignuta kaznena prijava, tvrde u Inspektoratu. Dodaju kako taj pas nije priveden školovanju ni testu provjere stupnja socijalizacije. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 28.04.2019.

    ... A račun poslati vlasniku, uz obavezu da životinju pristojno sahrani!

  • Mohik 27.04.2019.

    Fantasticno, odlicno. Kako vas samo nije sram ? A kazna za lika koji je jadnog psa drzao na lancu pod Bog zna kojim uvjetima.? Psa smo ubili, naravno, jer je pas. A sto s onim koji je trebao i treba imati razuma i ispunjavati svoje obaveze? Koja kazna njemu? Nemam rijeci da izrazim svoje gadjenje nad svim akterima ove price. Sramite se i Pomoliti cu se da vam svima skupa budu jako nemirni sni. Fuj!

  • VOLBEAT 27.04.2019.

    Nije beštija kriva, a kako će kazniti vlasnika ? Znam da kod nas nema smrtne kazne, ali vlasnik je odgovoran za djela svoga psa i treba se sukladno tome i dobro kazniti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare