To je to što me zanima!

Pastir u Zagori još uvijek nije pronađen: Traži se već 12 dana

Pretraženo je još dodatnih 600 hektara iznimno nepristupačnog terena podijeljenoga uključujući i speleološke objekte (jame i bunare) te brojne putove i oputine. HGSS koristi dronove, pse, vozila...
Vidi originalni članak

Protekloga tjedna nastavljena je potraga na području sela Nisko za nestalim 64-godišnjim pastirom koji je nestao u utorak 5. svibnja u popodnevnim satima u namjeri da prikupi izgubljeno blago.

U potrazi su pored članova HGSS-a sudjelovali članovi DVD-ova (Zagora, Solin, Klis, Dugopolje), pripadnici MUP-a te brojni mještani i lovci, piše dalmacijadanas.hr.

Tijekom vikenda ukupan dnevni broj tragača prelazio je i preko 70 ljudi, odnosno cijelog tjedna u ovoj je potrazi bilo uključeno više od 100-njak ljudi.

Pretraženo je još dodatnih 600 hektara iznimno nepristupačnog terena podijeljenoga uključujući i speleološke objekte (jame i bunare) te brojne putove i oputine.

Potrazi su se priključili i članovi HGSS-a iz drugih krajeva Hrvatske pa su zajedničkim snagama (Orahovica, Sl. Brod, Ogulin, Karlovac, Zadar, Novska, Čakovec, Gospić, Makarska, Šibenik) češljali nezahvalan teren uz pomoć pasa tragača.

Koristili su i dron letjelice kao i orto-foto kartu područja pretraživanja te terenska vozila.

Unatoč iznimno velikom uloženom naporu, nestala osoba nije pronađena. Potraga se nastavlja smanjenim intenzitetom, a sa pojavom novih informacija očekuje se i ponovno pojačano traganje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • najiram 10 18.05.2020.

    ufatili ga pijani partizani...

  • 18.05.2020.

    Vanzemaljci

  • 17.05.2020.

    A jesu li našli stado koje je otišao prikupiti ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare