To je to što me zanima!

Patrik (3) najdražu igračku poklanja bolesnom Davidu

Patriku Šariću (3) mama Vanja čitala je o teško bolesnom dječaku Davidu Krušvaru. Patrik želi Davidu dati igračku. On je preživio zloćudni tumor
Vidi originalni članak

Patrik Šarić (3) iz Vodnjana u 24sata je vidio 7-mjesečnog Davida Krušvara kojemu hitno treba transplantacija jetara koju čeka u Padovi. Njegova majka Vanja mu je čitala o njemu te mu Patrik želi darovati najdražu igračku, gormita.
- David je buban i želim mu da što prije ozdravi te se vrati kući. Gormit je jak i snažan te će čuvati Davida - veselo je rekao Patrik, koji je dobio nagradu Ponos Hrvatske kao jedan od heroja 24sata.
- Patrik je jako senzibilan kada su u pitanju bolesna djeca, a i sam je prošao pakao dok nije ozdravio - rekla je njegova majka Vanja. Patrik, koji je danas veselo i zdravo dijete, preživio je zloćudni tumor jetara, koji su mu dijagnosticirali nakon rođenja. Operirali su ga u Padovi, gdje se danas nalazi David. Kaže kako jedva čeka malog Davida da ozdravi.
 Davidova teta Dubravka Črnac Dujanić kaže da je dječak u Padovi. Zasad je stabilno.
- Čekamo donora. Do sada je u akciji prikupljeno više od milijun kuna i hvala svima - kazala je Dubravka. Za boravak u apartmanu obitelji je na dan potrebno 25 eura za smještaj, plus troškovi hrane, a dječak mora piti i posebno mlijeko koje stoji oko 29 eura. Broj žiro računa na koji možete pomoći obitelji Krušvar je OTP banka: 2407000-3205179242, s naznakom za Davida Krušvara.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • javanese 08.12.2008.

    poppy,tom klincu treba oko 100 grama jetre,a u odraslog je ima oko kilu i pol.tako da je se može dati a da čovek ne krepa za uzvrat.osim toga,jetra se regenerira,pa se donor s vremenom oporavi.

  • barunica29 08.12.2008.

    mislim poppy, dio jetre se može donirati, jetra je jedini organ koji se regenerira (naravno ako nije skroz oštećena)

  • poppy 08.12.2008.

    witch2001 jel se ti to šališ? Sigurno jesi jel da? Ako jesi onda ovo nije mjesto ni vrijeme za šalu, a ako nisi, onda zapamti da jetra nisu bubrezi. Bez nje se ne može živjeti! Bez 1 bubrega može ali BEZ JETRE NE MOŽE! Moraš riknut da bi je donirala. Jesi ti učila nešto o ljudskom tijelu na satu biologije? E ljudi svašta!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare