To je to što me zanima!

Patuljčica rodila blizance, koji isto ne mogu više rasti

Kirsty Fowler (34) prva je žena patuljastog rasta u V. Britaniji koja je uspjela roditi blizance. Ona i blizanci Freddie i Jack boluju do ahondroplazije
Vidi originalni članak

Freddie i Jack Fowler (5) jedini su blizanci patuljastog rasta u Velikoj Britaniji. I njihova majka Kirsty (34) pati od poremećaja rasta. Njih troje boluju od ahondroplazije, genetskog poremećaja, zbog kojeg su im udovi prestali rasti proporcionalno s ostatkom tijela. Kirsty, koja je visoka 120 centimetara, i njezin suprug dugo su pokušavali dobiti dijete. Bili su izvan sebe shvativši da Kirsty nosi blizance. Liječnici su je odmah na početku trudnoće upozoravali na rizike te su sumnjali da će njezino tijelo to sve izdržati. Predlagali su joj da jedno dijete pobaci. Supružnici su to odmah odbili.
- Iako su šane da naša djeca naslijede poremećaj rasta, bile 50 posto, to nas uopće nije brinulo. Uostalom, nikada mi to nije smetalo u životu - prisjeća se Kirsty. Krajem trudnoće nastale su komplikacije pa je Kirsty morala na carski rez. Krvna slika blizanaca nakon rođenja pokazala je da i oni imaju ahondroplaziju. Na odjelu intenzivne njege dječaci su bili 13 tjedana, a Jacku su dijagnosticirali i cerebralnu paralizu zbog čega se mora koristiti invalidskim kolicima. No, dječaci sami za sebe kažu da im ništa ne fali. Kirsty je prva žena patuljastog rasta u Britaniji koja je uspjela roditi blizance.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tajnamoja 19.07.2010.

    A moglo je biti sve u redu. Znam nekoliko slučajeva.

  • lepicane 19.07.2010.

    kad čitam pojedine komentare,znam da su se mnoge mame,u osami svoje sobe, pitale\"bože,zašto je moje dijete duplo gluplje od druge djece?\"

  • trešnja 19.07.2010.

    Majčinstvo je poseban osjećaj,ali dali pod svaku cijenu...cijenu zdravlja djece...ne znam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare