To je to što me zanima!

Pavić: 'Ovih 6 milijuna kuna je namijenjeno izgradnji cesta...'

Ugovori su uručeni predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Imotske krajine te Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Gradske uprave Imotski
Vidi originalni članak

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić  u srijedu  je u Imotskom uručio Ugovore o dodjeli 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz programa održivoga razvoja lokalne zajednice i iz programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Ugovori su uručeni predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Imotske krajine te Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Gradske uprave Imotski.

Iznimno je bitno da je ovih 6 milijuna kuna namijenjeno većinom izgradnji cesta, komunalnih akcija, dječjih vrtića općinama i gradovima, rekao je ministar Pavić.

Ocijenio je kako su ta sredstva od velike pomoći, ali, dodao je, bitnija je stvar da 'smo došli pogledati listu projekata za intervencijski plan'.

- Riječ je o 150 milijuna kuna iz programa integriranih ulaganja, što znači da to moraju biti projekti koji integriraju cijelu Imotsku krajinu, koji su razvojni i koji ciljaju na otvaranje radnih mjesta. Tu je napravljen značajan iskorak - istaknuo je Pavić.

OTVORENJE 'VUKOVARA' Plenković: Hrvatska vojska je jamac sigurnosti i stabilnosti

Gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić je naglasio važnost integriranog  područja Imotske krajine.

- To je nešto zbog čega smo danas ovdje okupili i u što želimo i dalje ulagati - poručio je.

Zamjenik splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić rekao je da će intervencijski plan promijeniti naličje Imotske krajine.

- Kada se pametno slože projekti i kada se zna što se hoće, uz simbiozu lokalnih prijedloga, regionalnu i državnu potporu, stvari se mogu pomicati naprijed - dodao je.

Saborski zastupnik Ante Babić rekao je da su općine u Imotskoj krajini i Grad Imotski  shvatili bit ovih projekata.

- Oni ne bi mogli biti odobreni da ih općine i grad nisu napravili... Općine i Grad Imotski rade na dobrim projektima koji se mogu odobravati - zaključio je Babić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare