To je to što me zanima!

Pelosi uoči dolaska na skup u Zagrebu: 'Hrvatska je ključni saveznik i regionalni lider'

U Zagrebu se u ponedjeljak i utorak održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme, a na njemu sudjeluje i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi
Vidi originalni članak

Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa, uoči dolaska u Zagreb u priopćenju je osudila rusku agresiju na Ukrajinu, te istaknula važnost skupa u Hrvatskoj, prenosi HRT.

- Privilegij je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo izrazili nedvojbenu solidarnost s ukrajinskim narodom. Vladimir Putin vodi neizazvan, sveobuhvatan napad na Ukrajinu, od okupacije Krima i pokušaja pripajanja dodatnog teritorija, do njegovih očajničkih napada na civile i civilnu infrastrukturu. Ovog tjedna Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom, sve dok Ukrajina ne izbori pobjedu - poručila je Pelosi.

TKO JE NANCY PELOSI? Najmoćnija žena SAD-a stiže u Zagreb: Udana za milijunaša koji je skrivio smrt svoga brata

U ime američke vlade, zahvalila se predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, predsjedniku ukrajinskog parlamenta Ruslanu Stefančuku, kao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom što su okupili čelnike zakonodavnih tijela iz svjetskih demokracija na tako važnom skupu u pravom trenutku.

- Naša čvrsta solidarnost s herojima Ukrajine do sada je bila odlučujuća, a bit će još važnija kako se približava zima, stoji u priopćenju predsjednice Zastupničkog doma koja zaključuje kako je Hrvatska ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner, a dolazak u Zagreb produbit će vezu između dviju država - zaključuje Pelosi.

PRIPREMITE SE NA NOVE GUŽVE Nancy Pelosi stiže u Zagreb na prvi samit Krimske platforme. NSK će biti zatvorena dva dana

Podsjetimo, u Zagrebu se u ponedjeljak i utorak održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme, a zbog čega se na području Zagreba i Velike Gorice očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika/ca Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija. Među njima će biti i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi.

U Zagreb je već stigao i predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, koji se u subotu sastao s Gordanom Jandrokovićem.

POLICIJA OBJAVILA KARTE Na samit u Zagreb stižu Pelosi i 42 delegacije: Očekuju se velike gužve, evo kako ćete ih izbjeći

Predsjednica Zastupničkog doma održat će i bilateralne sastanke na visokoj razini s hrvatskim i ukrajinskim dužnosnicima, a na Summitu će sudjelovati i zastupnik Gerry Connolly, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • kokoricko 24.10.2022.

    creepy baba

  • DinoAKA ljubiša 24.10.2022.

    Kriminalka s 1 nogom u grobu došla posjetit američku koloniju #150

  • 24.10.2022.

    Da baš, mi smo ključni i veliki… sa brojem stanovnika kao četvrtina Londona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare