To je to što me zanima!

Pem Novosel: Još se nalazimo u uzlaznoj fazi četvrtog vala

Nadamo da ćemo vrlo uskoro doći do nekakvog platoa tog četvrtog vala pandemije, kaže Iva Pem Novosel. Dodaje i da su trećom dozom cijepili nekoliko desetaka ljudi, a radi se o imunokompromitiranima
Vidi originalni članak

Nakon otprilike dva tjedna stagnacijskih brojeva novozaraženih, primijetili smo svi da je zadnjih dana ponovno uočen porast, što je zapravo i očekivano, još uvijek nismo u nekakvoj stagnacijskoj fazi, još uvijek se radi o porastu, ali, srećom, nije toliko strm, rekla je za HTV epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel.

Dodala je kako je zadnjih dana bio poprilično velik broj preminulih, što je i najavljivano, jer do povećanja broja umrlih dolazi dva do tri tjedna nakon rasta broja zaraženih.

- Radi se još uvijek o nekakvoj uzlaznoj fazi, iako se nadamo da ćemo vrlo uskoro doći do nekakvog platoa tog četvrtog vala pandemije - rekla je Pem Novosel.

NOVI PODACI STOŽERA U Hrvatskoj 1594 novooboljela od korone, preminulo 11 ljudi

Dodaje kako se po prognozama radi o sljedećem tjednu ili sljedeća dva tjedna, ali da se tu ne može biti precizan. Kaže i kako su se trećom dozom do sada cijepile prije svega imunokompromitirane osobe, a po novim preporukama to će biti i zaposlenici u zdravstvu i socijalnim ustanovama.

- Za sad se radi o malenim brojevima. Imali smo do pred neki dan 30-ak cijepljenih prema evidenciji. Svakoga dana se zapravo naručuju neki novi pacijenti, tako da će te brojke sljedećih dana rasti jer je to u biti tek započelo, rekla je Pem Novosel.

Govoreći o povlačenju Moderninog cjepiva u nekim zemljama, kaže da su malo iznenađeni te da je nuspojava koja se spominje, miokarditis, već prijavljena službeno i od samih proizvođača, kao i ranije za cjepivo Pfizer.

- Za sada, prema nekakvim našim uvidima i podacima, ne smatramo da je to trenutak za povlačenje, rekla je i dodala da se radi ipak o manjem broju slučajeva koji spontano nestaju.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Konjak 0.5 10.10.2021.

    Treba potrošiti sve doze logično. Pa daj ljudima koliko je potrebno da se skladišta očiste.  Mafija.   Di bi nam kraj bio da tako hranu dijele 

  • mrzimcovid 09.10.2021.

    Pošto su te diplome?

  • BozoNađ 09.10.2021.

    Kovid manekenka hehehe najbolje su mi ove koje 24 sata trazi misljenje a zenske imaju only fans. Sve letim nekog slusat ko ima only fans hahahahhahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare