To je to što me zanima!

Pentagon će predložiti jačanje američkih vojnih snaga u Iraku

Imamo niz preporuka o kojima ćemo razgovarati s predsjednikom sljedećih tjedana", objasnio je šef združenog stožera general Joe Dunford
Vidi originalni članak

Pentagon će "sljedećih tjedana" podnijeti svoje prijedloge predsjedniku Baracku Obami oko jačanja američke vojne podrške iračkim snagama, kazao je u petak šef združenog stožera general Joe Dunford.

"Imamo niz preporuka o kojima ćemo razgovarati s predsjednikom sljedećih tjedana", objasnio je general na konferenciji za tisak u Pentagonu, pored ministra obrane Ashtona Cartera.

"Ministar obrane i ja mislimo da će doći do povećanja američkih snaga u Iraku, no nikakva odluka nije donesena", nastavio je on.

Treba definirati načine raspoređivanja kako bi se iračkim snagama "olakšalo" ponovno zauzimanje Mosula, drugog grada u državi.

Dužnosnici Pentagona već su iznijeli svoju želju da se ubrza obuka iračkih postrojbi ili da im se pruži logistička podrška tijekom ofenzive.

Spominjali su i mogućnost opskrbe provizornim mostovima kako bi im pomogli da prijeđu vodene tokove.

Pentagon je ovog tjedna otkrio kako je na iračkom sjeveru prisutna topnička postrojba s četiri topa od 155 milimetara te oko 200 marinaca.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Zmar116 26.03.2016.

    Znaći umjesto ISILA eto Amera..Kurdi,a ni Šijiti baš neće biti presretni...No,kako god bilo ,moramo priznati da su Ameri ipak puno bolja opcija od ovih prvih..Zašto sad Ameri odjednom opet idu nazad u Irak?...Pa naravno,boje se da Kurdi ili Šijiti ne pozovu Ruse i Putina.......

  • still_mojo 26.03.2016.

    evo zore evo dana, evo amera i kreditara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare