To je to što me zanima!

Pentagon šalje nosače aviona, priprema se napad na Siriju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dok Obama razmatra hoće li napasti Assadovu vojsku, Pentagon je poslao nosače aviona na istočni Mediteran. Još uvijek nisu sigurni tko je koristio bojne otrove
Vidi originalni članak

Obama je u petak izrazio 'duboku zabrinutost' zbog optužbi da su Assadove snage koristile bojne otrove protiv pobunjenika, a Pentagon je počeo pripreme za moguće zračne napade. Nosači aviona pozicioniraju se u blizini Sirije. 

Za to vrijeme Rusija optužuje pobunjenike da su oni ti koji su koristili nervni plin, javlja BBC. 

Sirijska opozicija tvrdi da su stotine poginule u podlom napadu ovog tjedna u predgrađu Damaska, a sirijska vlast zasad nema namjeru dopustiti UN-ovim istražiteljima da uđu u zemlju i utvrde tko je odgovoran za napade. 

Obama je tražio Pentagon da mu daju opcije koje može koristiti kao mjeru pritiska na sirijsku vlast što uključuje i napade na Assadove snage. SAD još uvijek traži potvrdu da se radilo o napadu 'kemijskim oružjem' što je u ranijim izjavama označio kao mjeru koja bi izazvala vojnu intervenciju Amerike. 

Idi na 24sata

Komentari 171

  • 25.08.2013.

    i Obama je musliman nece valjda protiv brace koji su bacili bojne otrove-izgleda da jedva ceka muslemsbruder na vlasti

  • mariocalabrese 25.08.2013.

    Americka Demokracija funkcionira ka svicarski sat glavni protagonisti te iste Demokracije su na Balkanu neki hebeni nacionalisti i lopine koji su do jucer su bili Komunisti a na Bliskom istoku medju Arapima to su Islamisti?

  • RobertPluzaric_1 25.08.2013.

    zanimljivo poslali bi brod vraga da nije na nuklearni pogon otkud za gorivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare