To je to što me zanima!

Peruanska policija zaustavila pijanog dostavljača, u torbi koju je nosio našli drevnu mumiju

Mumiji je dao nadimak Juanita, a držao ju je u kutiji u svojoj sobi, pored televizora. Tvrdi kako je mumija bila u vlasništvu njegova oca, ali nije otkrio od kuda se našla u njihovom posjedu
Vidi originalni članak

Policija u Peruu došla je do iznenađujućeg otkrića kada je na arheološkom nalazištu u Punu pretražila dostavljača kojeg su zaustavili zbog sumnje da je pijan, piše BBC. U njegovoj rashladnoj torbi pronašli su drevnu mumiju koju ju je, kaže, htio pokazati svojim prijateljima.

POGLEDAJTE VIDEO: Mumiju nosio u torbi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mumiji je dao nadimak Juanita, a držao ju je u kutiji u svojoj sobi, pored televizora. Tvrdi kako je mumija bila u vlasništvu njegova oca, ali nije otkrio od kuda se našla u njihovom posjedu. 

Stručnjaci su procijenili da je tijelo staro između 600 i 800 godina i da se radilo o odraslom muškarcu, a ne o ženi, kako je pretpostavio muškarac kod kojeg je pronađeno. Procjenjuje se da je mumificirani muškarac imao više od 45 godina u trenutku smrti te je bio visok 1,51 metar.

Mumija je bila umotana u zavoje i položena u fetalnom položaju što je tipično za mnoge pre-Hispanske grobove u tom području. Mumificiranje su prakticirale razne kulture na području današnjeg Perua prije dolaska španjolskih konkvistadora. Neke su mumije pokopane, dok su druge izvađene i prikazuje ih se tijekom važnih festivala.

Policija je zaplijenila mumiju i predala je ministarstvu kulture Perua. Muškarac koji ju je prevozio i njegova dva prijatelja, koji imaju između 23 i 26 godina, uhićeni su i pod istragom zbog mogućih zločina protiv kulturne baštine Perua.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bibi87 01.03.2023.

    Hahahahahha😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare