To je to što me zanima!

Pet tinejdžera optužili su za ubojstvo taksista u Švedskoj: Objesili ga jer je silovao curu?

Četiri brata i jedna djevojka optuženi su za vješanje muškarca u šumi u Švedskoj. Djevojka ga je mjesec dana ranije prijavila za silovanje...
Vidi originalni članak

Taksist (26) iz Stockholma vodio se kao nestao, a njegov automobil prekriven snijegom policija je pronašla 26. ožujka 2023. u šumi u Enköpingu. Automobil je bio otključan, ključ se nalazio u njemu, a radio je još i taksimetar, piše TV4.se

MISTERIJ U KARLOVCU Policija istražuje kako su kosti završile na deponiju u Karlovcu

Policija je odmah posumnjala na otmicu. Gotovo tjedan dana kasnije, 1. travnja, tragali su s psima i pronašli 26-godišnjaka kako visi na stablu nekoliko stotina metara od parkirališta. Istražitelji su rekli kako si taksist nije oduzeo život - već su sumnje bile usmjerene na četvoricu braće i djevojku, između 15 i 18 godina. Ranije ovog tjedna optuženi su za ubojstvo, pišu švedski mediji. 

'Djevojka (16) je žrtva silovanja'

Suđenje se očekuje 3. listopada u Uppsali. Tinejdžeri su optuženi da su vješanjem ubili čovjeka. Slučaj je dobio veliku pozornost u švedskim medijima kao 'ubojstvo u taksiju'.

OPASNA SUPSTANCA Droga jača od heroina stigla u Hrvatsku. Odnijela je već dva života: 'Predozirali su se...'

Policija je istragom otkrila da je taksist bio u vezi s optuženom tinejdžericom (16). Ona ga je prijavila za silovanje u veljači ove godine. Tvrdila je da se sve dogodilo prošlog ljeta. Kako navode iz policije, prijava je bila nepotpuna i nejasna, pa je odbačena. 

Mogući motiv osvete

- Incident se dogodio davno, nije bilo svjedoka i dala je samo nadimak muškarca - rekao je voditelj istrage Andreas Pallinder na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Kao moguć motiv ubojstva navodi se silovanje, a policija priznaje da se ubojstvo vjerojatno moglo izbjeći da je silovanje bilo prioritet. Kod tinejdžera su našli dokaze poput konopa i trake, a poklopio se i DNK na mjestu zločina. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare