To je to što me zanima!

Petar iz Zagreba s čak 700 prijedloga guši Ustavni sud

Samo želim poduprijeti vladavinu prava i izgradnju pravne država - rekao je Radelj, koji je Ustavni sud zatrpao tako da se Omejec požalila Mesiću
Vidi originalni članak

Zagrepčanin Petar Marija Radelj rekorder je u podnošenju prijedloga za ocjenu ustavnosti zakona i zakonitosti drugih propisa Ustavnom sudu. On je, kako kaže, bez ikakvog interesa poslao čak 700 takvih prijedloga.
- Želim poduprijeti vladavinu prava i izgradnju pravne država - rekao je Radelj za Večernji list. Petar, teolog zaposlen u izdavačkoj kući, nametnuo je Ustavnom sudu previše posla pa se predsjednica suda Jasna Omejec požalila Stjepanu Mesiću. Brine je da prijedlog za ocjenu ustavnosti može dati baš svatko, što guši rad suda.
- To ne postoji nigdje na svijetu - kazala je Omejec. Kad bi se promjene, koje je spomenula predsjedniku Mesiću, prihvatile, zakone bi pred Ustavnim sudom mogli osporavati samo građani koji imaju neposredni pravni interes, tj. oni koji su osobno oštećeni primjenom tog zakona. Time bi se ukinula mogućnost izravne intervencije građana u zakonodavstvu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • klek1 18.12.2008.

    Ma ugušena je cijela država a oni kukaju za sudom,jadnici

Komentiraj...
Vidi sve komentare