To je to što me zanima!

Petir: 'Čak 82 posto ispitanika želi da nedjelja bude neradna'

Žene su češće zagovornice slobodne nedjelje, njih 86,7 posto, u odnosu na 77,2 posto muškaraca. Dalmacija i Slavonija regije su s najvećim udjelom zagovornika slobodne nedjelje, pokazuje istraživanje
Vidi originalni članak

U srijedu 15. svibnja, na Međunarodni dan obitelji, u Zagrebu su predstavljeni rezultati ispitivanja javnog mnijenja o uvođenju neradne nedjelje koje je provela hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u suradnji s agencijom Promocija plus.

Rezultate istraživanja predstavio je Agan Begić, direktor Promocije plus, a na temu slobodne nedjelje govorili su i zastupnica Marijana Petir, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić te fra Bože Vuleta, predstavnik Hrvatskog saveza za nedjelju.

Prema istraživanju koje je provedeno na uzorku od 1000 hrvatskih građana, a koje je predstavio Begić, 82,1 posto ispitanika izjasnilo se za uvođenje neradne nedjelje. Žene su češće zagovornice slobodne nedjelje, njih 86,7 posto, u odnosu na 77,2 posto muškaraca. Dalmacija i Slavonija regije su s najvećim udjelom zagovornika slobodne nedjelje.

Među razlozima za uvođenje slobodne nedjelje, ispitanici su najčešće navodili da je nedjelja dan za obitelj te da je svima potreban jedan dan odmora u tjednu, rekao je Begić, dok se i oni koji ne podupiru uvođenje slobodne nedjelje zalažu za adekvatnu naknadu za rad nedjeljom.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • dijalektičar 16.05.2019.

    Da je 99,99% za zabranu rada bilo kojim danom,ja bih bio protiv,jer sam za fleksibilizaciju i skraćivanje rad/robovanja. Maksimum 40-satni radni tjedan s najmanje 1 slobodnim,a kad god je moguće 2 bilo koja slobodna dan.

  • sprangija 16.05.2019.

    Tko hoce nek radi nedjeljom i nek mu se vise plati,tko nece ne mora,ljepse je kad je sve otvoreno pa tko zeli nek ide u shoping tko ne moze na misu

  • 16.05.2019.

    glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare