To je to što me zanima!

Petir sudjelovala na panelu: Zabrinuta je za brak i obitelj

Došli smo do trenutka u kojemu je nužno brak i obitelj zakonom definirati kao zajednicu žene i muškarca jer se ta naravna zajednica, stoljećima priznata kao takva, više takvom ne prepoznaje, kaže Petir
Vidi originalni članak

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je u petak kao panelistica na panelu “Obitelj – fundamentalni izbor i mjesto za ljudsko dostojanstvo te rast u vjeri” u sklopu IV. Svjetske konferencije o religijskom i međucivilizacijskom dijalogu u Bitoli u Makedoniji, priopćio je ured zastupnice.

Kako je priopćeno, Petir je govorila o izazovima s kojima se susreće tradicionalna obitelj danas te opasnostima pokušaja redefiniranja obitelji i braka.

„Obitelj je temelj svakog društva, u njoj i sa njom započinje život. U obitelji učimo prve korake, prve riječi i molitve. Tradicionalna obitelj čuva stoljećima vrijednosti na kojima je izgrađeno naše društvo, one vrijednosti koje su jedine istinske i jamac opstanka društva u cjelini“, kazala je.

Petir je izrazila zabrinutost što se u današnjem svijetu tradicionalna obitelj susreće s osudama i što se za njezin opstanak moramo boriti pošto se danas nerijetko daje prednost drugačijem sustavu vrijednosti koji je u suprotnosti s istinom i naravnim zakonom.

„Došli smo do trenutka u kojemu je nužno brak i obitelj zakonom definirati kao zajednicu žene i muškarca jer se ta sasvim prirodna i naravna zajednica žene i muškarca, stoljećima priznata kao takva, više takvom ne prepoznaje. Građani su u Hrvatskoj na referendumu izglasali da definiciju braka kao zajednice muškarca i žene treba unijeti u Ustav, a to će biti nužno učiniti i u mnogim drugim zemljama obzirom na skupine koje žele poimanje braka proširiti čime bi mu se oduzela smisao i vrijednost“, istaknula je.

Petir je također istaknula važnost obitelji u odgoju djece, jer upravo je obitelj prva škola međuljudskih odnosa koja uči toleranciji i uvažavanju drugih. Petir je odlučna u stavu da roditelji imaju prvenstvo u odgoju djece te da imaju pravo u zdravoj okolini svoje obitelji odgajati svoju djecu u skladu sa svojim uvjerenjima unoseći u njih ispravne vrijednosti.

Iako se tradicionalna obitelj susreće s brojnim izazovima, Petir je ipak s velikom dozom optimizma kazala: „Vjerujem da smo svi ovdje s istim ciljem; očuvati najvrjednije što imamo, očuvati ono što je izgradilo tolike civilizacije – obitelj i vrijednosti koje su u nas usadili naši roditelji, bake i djedovi, a s kojima smo rasli i koje su nas izgradile. Moramo njegovati i širiti i dalje te vrijednosti koje smo preuzeli od svoje obitelji. To je ono najvrjednije što možemo ostaviti budućim generacijama. Možemo ponovno ispraviti krivine koje se nameću današnjem svijetu i promijeniti ga na bolje odgojem za vrijednosti – za dobrobit naše djece.“

Petir je također iskoristila priliku da tijekom svojeg obraćanja izrazi punu podršku Makedoniji koja po svojim vrijednostima nedvojbeno pripada europskoj obitelji, a za čiji se europski put aktivno zauzima u Europskom parlamentu kao predsjednica neformalne grupe Parlamenta „Prijatelji Makedonije".

U subotu ujutro zastupnica Marijana Petir susrela se s predsjednicom ženskog centra "Lidija - Srce koje kuca" Svetlanom Jovanovskom, koji brine o trudnicama i pruža im potporu tijekom trudnoće.

Prije povratka u Hrvatsku Petir se u Skopju susrela i s predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji te skopskim župnikom vlč. Davorom Topićem, navodi se u priopćenju.

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Cipelcug 08.11.2016.

    Tko o čemu, neudana žena priča o obitelji, bračnom drugu i djeci!!!!!

  • Miške 08.11.2016.

    Neće ona brisati drek sa guzice beba. Ona ide rađe na domjenke u biskupske dvore.

  • luddoboli 07.11.2016.

    Vidim komentari su razni. Prevladava mišljenje kako od zla roda ne treba ni poroda.Ali žena je još relativno mlada. Možda jednostavno nije pronašla srodnu dušu. Zbog čega joj oduzeti pravo na komentiranje. I ja često pričam o seksu...... a ništa..

Komentiraj...
Vidi sve komentare