To je to što me zanima!

Petorica radnika splitske Željezare štrajkaju glađu

Radnici splitske Željezare na dopustu su jer nema sirovine za proizvodnju. Petorica su počela štrajk glađu. Čašu je u utorak prelio zahtjev HFP-a...
Vidi originalni članak

Radnici splitske Željezare ne rade jer nema sirovine za proizvodnju. Petorica su počela štrajk glađu. Sindikalni povjerenici Mladen Bekavac, Tonči Mužić i Jozo Ivančević uz još dvoje radnika zatvorili su se u jednu prostoriju u željezari i prestali uzimati hranu u utorak ujutro. Čašu je prelio zahtjev Hrvatskog fonda za privatizaciju koji su poslali u utorak. Traže da sindikati Željezare pošalju imena svojih predstavnika za povjerenstvo, čije je formiranje dogovoreno na sastanku 11. travnja sa dopredsjednikom Vlade Polančecom. Povjerenstvo bi trebalo analizirati ugovor iz 2007. godine po kojem je većinski vlasnik Željezare postao poljski Zlomrex. Radnici su kandidate za povjerenstvo poslali već 12. travnja.
- Mi smo već dan nakon sastanka poslali imena naših ljudi, a oni to do danas nisu učinili. I još nam jutros stiže faks iz HFP-a u kojem nas mole da pošaljemo imena svojih ljudi?! Oni misle da smo mi ludi, igraju se s nama. Ali izgurat ćemo mi ovo - rekao je povjerenik Mladen Bekavac.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • laque 19.05.2009.

    Drži te se!!!sramota je što hrv.vlada dopušta da jadni ljudi štrajkaju,briga njih,glavno da oni što stave u džep :( :( sramota,sramota!!! nadam se da ćete uspjeti u svojoj namjeri i što prije početi s radom.sretno!

  • hulk10 19.05.2009.

    Mnogi netrebaju ni štrajkati

Komentiraj...
Vidi sve komentare