To je to što me zanima!

Petrinjak: Ministri su nam obećali kuću, ali nje nema

Obitelj Petrinjak još živi u unajmljenoj kući. Pomoć koju su im tada obećali ministri Jadranka Kosor i Petar Čobanković, tvrde, kako još nisu ni vidjeli...
Vidi originalni članak

Ministri Jadranka Kosor i Petar Čobanković obećali su pomoći obitelji Petrinjak, kojima je u veljači izgorjela kuća. Ivica Petrinjak, osmerostruki otac, tvrdi kako do danas nisu pomogli.
- Osim 60.000 kuna, koliko su skupili i poslali nam dobri ljudi, ništa od obećanja dvaju ministarstava nije ostvareno - rekao je Petrinjak za Večernji list. Gradilište za novu kuću od 140 četvornih metara osigurala im je općina Sračinec. Petar Čobanković, ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, odlučio je darovati obitelji građevinski materijal i radove za novu kuću. Ministrica i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, pak, odlučila je darovati 10.000 kuna za opremanje dječijih soba.
- Ni općina Sračinec redovito ne plaća komunalije za kuću u najmu kako je bilo dogovoreno - razočaran je Petrinjak i dodaje kako ih mnogi u selu gledaju sa zavišću. Zato i pišu zlonamjerna pisma ministarstvima, tvrdi. On je, pak, na bolovanju, a boji se da bi mogao izgubiti i posao. Već i ovako teško preživljava. Centar za socijalni skrb nije im vratio četvero djece, koji su kod udomitelja zbog teških materijalnih prilika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • korki 18.06.2009.

    Kako nema kuce? Milinovic upravo gradi jednu, a on ih ima vise nego dovoljno pa bi bilo lijepo da se sjeti ove familije..

  • slama 18.06.2009.

    neznam zašto bi ih itko u selu gledal sa zavišcu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare