To je to što me zanima!

'Spreman sam otići ako će se očuvati ova Vlada i Orešković'

Nismo promijenili svoj stav. Za nas postoje dvije opcije, ova Vlada s Oreškovićem na čelu ili novi izbori. Spreman sam dati ostavku ako će HDZ to tražiti od mene kako bi Orešković ostao premijer, kaže Petrov
Vidi originalni članak

Povjerenstvo je reklo svoje. Znamo razlikovati individualnu odgovornost od stranke, nismo bili za zamjenu teza. Problem je što su određeni pojedinci povukli niz ishitrenih poteza. Ostali iz HDZ-a će odlučiti hoće li pružiti šansu Vladi ili će se ići u nove izbore, rekao je potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov.

Pozvao je HDZ da napravi opoziv opoziva premijera ili ako to ne naprave i daju pravu priliku ovoj Vladi, ići će se u nove izbore.

- Ako je za stabilnost države potrebno da dam ostavku, ja sam spreman. Danas ne vidim na sebi nikakve krivice nakon što smo vidjeli odluku Povjerenstva. Ali ako će se od mene tražiti da odstupim da se sačuva ova Vlada i premijer Orešković, ja sam spreman odstupiti - rekao je Petrov. 

- Apeliram na mudrost ljudi iz HDZ-a i članova Domoljubne koalicije da naprave ono što je u interesu građana države - rekao je Petrov.

- Ostalo je još 24 sata i nadam se da će prozvani shvatiti koliku odgovornost nose - rekao je Petrov. 

- Nismo promijenili svoj stav. Za nas postoje dvije opcije, ova Vlada s Oreškovićem na čelu ili novi izbori. Spreman sam dati ostavku ako će HDZ to tražiti od mene kako bi Orešković ostao premijer. Mostu nije stalo do nikakvih fotelja - rekao je Petrov. Nada se da će u ovim trenucima prevladati razum, a ne osjećaji. 

- Svi saborski zastupnici Mosta su danas definirali svojih 12 potpisa ako Nacionalno vijeće donese takvu odluku - rekao je Petrov i tako odgovorio na pitanje hoće li Mostovci potpisati odluku o raspuštanju Sabora.

- Negativna je percepcija nastala zbog krize koja je nastala. Ona nije uvjetovana svim članovima Vlade, nego individualnom neodgovornošću. Još jednom pozivam sve HDZ-ovce da u ovim trenucima pokažu odgovornost - rekao je Petrov. 

Idi na 24sata

Komentari 257

  • Mercedes s klasa 16.06.2016.

    Nemoguće je riješiti se struktura grijeha koje su premrežile cjelokupni sustav nekakvim populističkim i kozmetičkim mjerama, nego sustavnom promjenom svega onoga što omogućuje korupciju, kriminal, nepotizam, mito, neplaćanje poreza, neplaćanje obveza prema radnicima i dobavljačima, reketarenje, bilo ono kroz medije ili na neki drugi način i niz drugih zala koja uništavaju budućnost naše države i našeg naroda. Znam, to su teške riječi. Naravno, promjene moraju nastupiti na svim područjima – na osobnoj razini svakog pojedinca i na institucionalnoj razini cijeloga društva.

  • kung fu panda 16.06.2016.

    ja ovo više ništa ne razumijem

  • vihor 2016 16.06.2016.

    nisi lud da odes jer si napravio cudo i otkrio domoljuba u medu,cini mi se da ce oba pasti i treci hdz,no mislim da ce sdp podrzati oreskovica i nece pasti politicki ,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare