To je to što me zanima!

Petrov: Hrvatske kompanije bi trebale kupiti one Agrokorove

On dodaje i da je Ivica Todorić bez uplitanja Vlade i dalje mogao licitirati oko Agrokora, zbog čega bi gospodarski sustav nastavio biti u agoniji, a upitna bi bila i sudbina drugih velikih tvrtki...
Vidi originalni članak

- Todorić jest vlasnik, ali dugovi premašuju vrijednost tvrtke, dakle, on nije vlasnik, rekao je predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov medijima u Metkoviću, prenosi N1.

On dodaje i da je Ivica Todorić bez uplitanja Vlade i dalje mogao licitirati oko Agrokora, zbog čega bi gospodarski sustav nastavio biti u agoniji, a upitna bi bila i sudbina drugih velikih tvrtki poput Kraša ili Vindije.

U drugoj fazi, navodi Petrov, slijedi restrukturiranje Agrokora i cilj je da prva sredstva koja dođu u tu tvrtku posluže za isplatu dobavljača.

- Smatram da sve hrvatske kompanije, kada ove iz Agrokora izađu na tržište, trebaju sudjelovati u kupnji, jer smatram da nam ne treba jedan gigant, već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila - udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržinu utakmicu, smatra Petrov.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • JO 12.04.2017.

    Čuo sam da su se u Hvatskoj pojavile novih 40 vrsta droga . A na kojoj si ti Božo ?

  • vox populi 11.04.2017.

    Nemoj Božo puno razmišljati zabolit će te glava.

  • Le...Go... 11.04.2017.

    Slušam ga na RTL-u i kaže da bi bilo dobro da u RH ima 10-20 jakih kompanija.Tu se slažem sa njim.Samo bi bilo dobro da sve te kompanije igraju po istim pravilima i zakonima RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare