To je to što me zanima!

Petrov tražio da on, Orešković i Karamarko napuste Vladu?

N1 javlja da je Petrov na tom sastanku predložio da sva trojica - on, Karamarko i premijer - napuste Vladu kako bi se riješila kriza vlasti, no Karamarko je tu ideju odmah odbio
Vidi originalni članak

Kako N1 neslužbeno doznaje, na kavi koju su s ciljem smanjenja tenzija - prema zamisli premijera Tihomir Oreškovića - popili on te dva potpredsjednika Vlade, Božo Petrov je iznio prijedlog rješenja kriza vlasti koja je paralizirala Hrvatsku.

N1 javlja da je Petrov na tom sastanku predložio da sva trojica - on, Karamarko i premijer - napuste Vladu kako bi se riješila kriza vlasti, no Karamarko je tu ideju odmah odbio.

Vlada premijera Oreškovića ozbiljno je uzdrmana zbog afere Konzultantica, zbog koje dva potpredsjednika Tomislav Karamarko i Božo Petrov danima ne razgovaraju. Premijer ih je odlučio pomiriti i pozvao na zajedničku kavu, nakon koje je iz Vlade priopćeno da su se složili da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad te da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici neovisno o stranačkoj pripadnosti odgovorno surađuju na svim započetim projektima. U nastavku su poručili Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom. 

Međutim, čini se kako na sastanku ipak nije postignut dogovor te da su pozicije Petrova i Karamarka ostale iste kad je riječ o Mostovu zahtjevu za smjenom Karamarka i HDZ-ovim odbijanjem da prvi potpredsjednik napusti Vladu.

Prijepori su nastavljeni u četvrtak kada su se od strane medija bliskih HDZ-u pojavile špekulacije da premijer namjerava podnijeti ostavku, a nakon što je tog istog dana, bez objašnjenja, napustio Banske dvore odgodivši sjednicu Vlade. Navode HDZ-ovog medija demantirali su naši iz Vlade, no također su  najavili da premijer u petak planira javno prozvati svoja dva potpredsjednika i poslati im jasnu poruku.

Idi na 24sata

Komentari 209

  • škver 03.06.2016.

    Božo, neeeeeeeeee Ti, neeeeeeeeee!!!

  • 03.06.2016.

    Zašto bi Orešković napustio vladu. Taj čovjek je nabolji premijer kojega je Hrvatska ikad imala. Njegova nesreća je u tome što nema plitičku potporu . Karamarku pakira UDBA preko nevladinih udruga i Hrvatskih političara petokolonaša. Nažalost uspijevaju u tome jer nema pravu podršku niti u vlastitoj stranci. Nažalost svaki dan se obistinjuje moja tvrdnja da nam se sve to događa radi zaustavljanja Hrvatske u napretku i i razvoju. Krenulo se dobro sa financijerima, popravljanju odnosa sa Njemačkom, Mađarskom, SAD-om Turskom, Iranom nažalost UDBA i ostale protuhrvatske organizacije sve rade kako bi izazvale kaos, krizu vlasti i svih institucija. Hrvatska je napravila katastrofalnu grešku što nije napravila lustraciju kad je trebala. Sad više nema snage. Sad mrzitelji Hrvatske protiv kojih smo se borili devedesetih lustriraju nas...

  • LANA555 03.06.2016.

    Cirkus i sramota.Ocito mladi Bozo smeta i posteni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare