To je to što me zanima!

Pevece su priveli sutkinji, ona ih zadržala 48 sati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bjelovar: Pevece te njihovu knjigovotkinju su priveli istražnoj sutinji. Supružnike je sutkinja zadržala, a knjigovotkinju D. Barišić je pustila
Vidi originalni članak

Policija je u srijedu oko ponoći uhitila Zdravka (55) i Višnju (48) Pevec te njihovu knjigovotkinju Dragicu Barišić zbog sumnje u gospodarski kriminal. Policija je u četvrtak tražila dokumente na obiteljskom ranču Pevecovih u Donjim Mostima kraj Bjelovara i u kući u bjelovarskoj Istarskoj ulici. Navečer je policija svo troje privela bjelovarskoj istražnoj sutkinji Antoniji Bagarić. Ona je odlučila još 48 sati zadržati Višnju i Zdravka Peveca, što je potvrdio njihov odvjetnik Čedomir Jakovljević, a Dragicu Barišić je pustila nakon što je dala iskaz. Županijsko državno odvjetništvo iz Bjelovara je u petak podnijelo istražni zahtjev s prijedlogom za određivanje pritvora supružnicima Pevec. O njihovom zahtjevu odlučuje istražni sudac i to u roku od 72 sata. Policija je prije privođenja supružnika i knjigovotkinje sutkinji donijela na sud i dokumentaciju. Navodno je riječ o dijelu upitnih transakcija tvrtke Pevec vrijednih 17 milijuna kuna. PU bjelovarsko-bilogorska je na izvanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak navečer potvrdila da su policajci troje uhitili te pretražili tri objekta. Detalje ne žele iznositi jer je, kako kažu sad sve u nadležnosti suda. Naglasili su da je riječ o akciji Državnog odvjetništva i policije koja je trajala više mjeseci. Suprug Dragice Barišić, Ivica, je rekao da će ona surađivati s istražiteljima.  



MOGLI BI DOBITI I DO 10 GODINA ZATVORA
Ukoliko se utvrdi da su Pevecovi nezakonito izvlačili novac, prijeti im i do 10 godina zatvora. Njihovu knjigovotkinju Dragicu Barišić (48), koju se tereti za pomaganje u izvršenju kaznenog djela, u slučaju da se pokaže da je to doista i učinila, čeka u najboljem slučaju novčana kazna, a u najgorem i do tri godine zatvora.

PEVECI OČEKIVALI POLICIJU
Supružnici Pevec su, kako tvrde njihovi prijatelji, sumnjali da bi ih policija mogla uhititi. Navodno su se zato povukli na svoje imanje u Donjim Mostima, a telefoni su bili dostupni samo nekolicini najboljih prijatelja. Sa zebnjom su pratili svako zaustavljanje auta pred svojom kućom, piše Večernji list.

ISTRAGA IDE DALJE: UHITILI PEVECE I KNJIGOVOTKINJU

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nena2611968 03.06.2010.

    Svemu dodje kraj doso vrag po svoju robu hehehehhhehh.

  • susjed 03.06.2010.

    Da su uhapsili kakvu sirotinju stavili bi im kuglu oko noge i lisice , a ova gospoda kao da idu na ponoćni piknik !!!!!!!!!

  • drug Tito_1 03.06.2010.

    sad će opet reći da nema uhapšenih bosanaca....

Komentiraj...
Vidi sve komentare