To je to što me zanima!

PGS i Unija Kvarnera traže da se ukine naplata za Krčki most

Vasilić je ustvrdio je kako je nepotrebno povećanje cijena prelaska mosta tijekom sezone, jer se godišnje uprihoduje od mostarine oko 90 milijuna kuna, a troškovi održavanja i drugi rashodi ne prelaze 20 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Čelnici političkih stranaka Primorsko-goranski savez i Unija Kvarnera u petak su na Krčkom mostu zatražili ukidanje naplate mostarine te najavili da će u protivnom podnijeti ustavnu tužbu, ističući da su stanovnici ovog kraja diskriminirani u odnosu na stanovništvo drugih dijelova Hrvatske, s obzirom da se samo prelazak ovog mosta u državi naplaćuje.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić, ujedno i gradonačelnik Grada Krka, te član Senata Unije Kvarnera i zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić najavili su da će, ne prestane li se naplaćivati mostarina, osim ustavne tužbe podnijeti i tužbu nadležnim institucijama EU.

Boras Mandić je naglasio da se naplaćuje samo prelazak Krčkim mostom, od pet premoštenih otoka.

"Nigdje drugdje u Hrvatskoj se ne naplaćuje prolazak mostovima ni tunelima u ovom kraju", poručio je i dodao kako se time postavlja u neravnopravan položaj ne samo one koji prelaze preko mosta, nego i gospodarstvo jer je mostarina uračunata u cijenu svih proizvoda koji stižu na Krk, Cres i Lošinj.

Vasilić je ustvrdio je kako je nepotrebno povećanje cijena prelaska mosta tijekom sezone, jer se godišnje uprihoduje od mostarine oko 90 milijuna kuna, a troškovi održavanja i drugi rashodi ne prelaze 20 milijuna kuna.

Naglasio je i kako je gradnja ovog mosta već odavno otplaćena.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bcelija 17.06.2018.

    Sve prometnice trebale bi biti besplatne za hrvatske građane jer su ih oni i izgradili i financirali. Sve ostalo je samo peljušanje.

  • 16.06.2018.

    Koja je ovo p.m. da ja moram plaćati kretanje po vlastitoj državi ?!

  • kaius 16.06.2018.

    ""Mostarina se plaća samo s kopnene strane prema Krku. Mostarina je trebala biti ukinuta kada se troškovi izgradnje otplate, ali to nije učinjeno. To je s vremenom počelo izazivati velike nelagode pa i sukobe naročito između žitelja otoka i „Hrvatskih cesta“ koje su tada upravljale mostom. Rezultat toga je oslobađanje plaćanja mostarine za otočane. Krčki most je jedini most u Republici Hrvatskoj na kojem se naplaćuje mostarina iako je dobit od naplate već višestruko isplatila sredstva uložena u njegovu gradnju. Paradoksalno, umjesto ukidanja, od 7. lipnja 2012. godine, mostarina je skuplja za 15% te iznosi 35-138 kuna.[2]"""

Komentiraj...
Vidi sve komentare