To je to što me zanima!

Picula: Protiv mene nemaju razloga podnijeti prijavu!

Picula je kao gradonačelnik V. Gorice savjetovao direktoru televizije TVG da od Poglavarstva traži pozajmicu. TVG je novac uzeo, ali ga nije vratio
Vidi originalni članak

Policija nema ni elemenata ni razloga protiv mene podnijeti kaznenu prijavu jer sam bio vrlo odgovoran prema proračunu, komentirao je podizanje prijave Tonino Picula. Njega terete za kazneno djelo nesavjesnog rada u službi. Da nije dobro gospodario Gradom policija je doznala u anonimnoj prijavi. Nakon što su policajci iz Odjela gospodarskog kriminaliteta PUZ-a te Ravnateljstva policije istražili navode iz prijave, zaključili su kako postoji osnovana sumnja da je Picula trošio proračunski novac suprotno načelima dobrog financijskog upravljanja, ekonomičnosti i učinkovitosti. Terete ga da je nakon osnivanja Televizije Velika Gorica, u kojoj Grad ima 23,25% temeljnog kapitala, savjetovao direktoru TVG-a da od Gradskog poglavarstva zatraži kratkoročnu pozajmicu. Poglavarstvo je odobrilo 676.000 kuna s rokom vraćanja od šest mjeseci. Novac su isplatili 10. veljače 2009., ali TVG ga do danas nije vratio, pa je proračun Grada oštećen. Po 500.000 kuna Picula je TVG poslao i u velikogoričku Vodoopskrbu. Novac su dobili 9. ožujka 2009., ali ni tih pola milijuna kuna do danas nisu vratili. Za prijavu je Picula optužio aktualnog gradonačelnika Dražena Barišića (HDZ).
- Nije bilo realno očekivati da će lokalna televizija nakon šest mjeseci ostvariti profit. Barišić je inzistirao na naplati jer je vlasnik i osnivač TV Turopolja i samim time je u sukobu interesa, a policija je očito nešto htjela dokazati - ljut je Picula. Tvrdi da je lokalni HDZ protiv njega anonimno podnio već tri prijave, od kojih je prvu DORH odbacio, a tako će, kaže, biti i s drugom i ovom trećom. Barišić je pozdravio prijavu.
- Naše sumnje vezane uz malverzacije su se ostvarile. Inzistirat ću da se nastala šteta vrati građanima Velike Gorice - kaže Barišić. Dodao je i da su Grad i Vodoopskrba pokrenuli ovrhu kako bi naplatili potraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ribić 17.02.2010.

    Dežurni \"sudije\", vi ste odlučili da je ovo u rangu sa , bojenjem tunela, kuhanjem \"Podravka \"juhe i inim drugim rabotama drugova iz HDZ-a da bi ispalo kako su SDP i HDZ ipak jednako krvavi.

  • snork 17.02.2010.

    bezrazložno je napadnut i točka.

  • reklakazala 17.02.2010.

    Ne, protiv mene mogu podnijeti kaznenu prijavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare