To je to što me zanima!

Pijan skrivio jednu nesreću, pa u bijegu pokosio djeda i unuku

Mladić (24) bježao je s mjesta nesreće u Splitu pa se na drugom križanju zabio u drugi automobil i pokosio djeda (73) i njegovu unučicu
Vidi originalni članak

Tragovi motornog ulja na asfaltu. Komadići stakla i manji dijelovi karoserije, pravac kretanja vozila iscrtan kredom na nogostupu tijekom očevida, nijemi su svjedoci nesreće koja se na ovom mjestu dogodila u petak predvečer... Nema puno prolaznika, u obližnjim poslovnim prostorima te nešto udaljenijim kafićima nema svjedoka strašne nesreće, a čini se kako sigurnosne kamere na fasadi poslovnice banke nisu 'uhvatile' pravi kut. Iz splitske PU su svejedno pozvali sve očevice da se jave u Postaju prometne policije iako je do sudara dva automobila došlo točno u 17,57 sati, u vrijeme kada je na ulicama bilo dosta ljudi. 

TEŠKA NESREĆA U SPLITU Splitska policija traži svjedoke: Muškarac zadržan u postaji, dijete i starac teško ozlijeđeni

Prema našim informacijama, okolnosti nesreće su više-manje poznate:

24-godišnji mladić je koju minutu prije nego li će izazvati ovaj sudar, imao lakšu prometnu nesreću nekoliko stotina metara dalje. Odlučio se na bijeg s mjesta te nesreće te je uskoro stigao do križanja Mažuranićevog šetališta i Ulice slobode. Dolazio je iz smjera sjevera i to priličnom brzinom krenuo zaobilaziti nekoliko automobila u njegovom smjeru kretanja, dakle u Ulici slobode iz smjera Poljuda, koji su bili zaustavljeni zbog crvenog svjetla na semaforu. Kako je zasad utvrđeno, 24-godišnjak za upravljačem Suzuki Vitare nastavio je vožnju kroz križanje te je udario Audi A3 koji se Mažuranićevim šetalištem kretao prema zapadu, dakle spuštao se prema sudu. 

Audi je od udarca odbačen na nogostup gdje je udario 73-godišnjaka i njegovu malenu unučicu – oboje su odmah prebačeni u splitsku bolnicu, djevojčica je zadržana na Jedinici intenzivnog liječenja te se liječnici još uvijek bore za njen život. U KBC-u je s teškim ozljedama zadržan i njen djed, prema dosadašnjim informacijama nije životno ugrožen.

TEŠKA NESREĆA U SPLITU Sudarila se dva auta: Teško su ozlijeđeni pješaci, među njima je i dijete. Odvezli ih u bolnicu

Mladić je zadržan do otrježnjenja u policiji jer mu je izmjereno preko 1,20 promila alkohola u krvi, a trenutno se nalazi u pritvoru. Protiv njega će nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog  zbog neprilagođene brzine i napuštanja mjesta prometne nesreće bez ostavljanja podataka. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 155

  • dorazg 20.04.2021.

    horvatinčić opet vozi

  • Sandro _ceste i auti s djecom😱 18.04.2021.

    Sandro, ali i vozaćke se daju

  • salkomalo 18.04.2021.

    "optužni prijedlog zbog neprilagođene brzine i napuštanja mjesta prometne nesreće bez ostavljanja podataka." A pokušaj ubojstva ako dijete kojom srećom preživi "nadam se" ili nedaj Bože ubojstvom???

Komentiraj...
Vidi sve komentare