To je to što me zanima!

Pijesak zaslijepio vozače: U sudaru 43 vozila, poginulo 8

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vjetar je odjednom zapuhao i digao pijesak sa zemlje. Vozači na autocesti A19 u Njemačkoj odjednom nisu ništa vidjeli. U nekoliko sekundi nastao je apsolutni kaos
Vidi originalni članak

U stravičnoj prometnoj nesreći na njemačkoj autocesti kraj Rostocka sudarila su se ukupno 43 vozila u petak popodne. Poginulo je osam, a ozlijeđeno je 60-ak ljudi. S jedne strane autoceste sa četiri trake sudarilo se i zapalilo 17 automobila i tri kamiona, uključujući i cisterna koja je prevozila opasnu tekućinu. Dio se i izlio. 

Nekoliko ljudi ostalo je zatočeno u svojim vozilima. Neki putnici izbezumljeni su teturali po cesti. 

S druge strane autoceste, u smjeru Berlina, sudarila su se 23 vozila. 

Pješčana oluja doslovno je oslijepila vozače. U roku nekoliko sekundi, na cesti je nastala katastrofa. Vozači nisu na vrijeme stigli zakočiti i udarali su jedni u druge. 

Policija, hitna pomoć i vatrogasci odmah su krenuli u pomoć, ali helikopteri nisu mogli sletjeti zbog loše vidljivosti, piše Bild

Policijska glasnogovornica Yvonne Burand rekla je kako je ovo najveća prometna nesreća u tom dijelu zemlje. Autoceste A19 još je zatvorena. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Žera_1 09.04.2011.

    kao bi vi rekli , pjesak na goli otok i kamenovanje =)

  • češka 09.04.2011.

    Strašno! Čovjek nije više nigdje siguran: na cesti, moru, u kući ili u vlaku, u avionu, na brodu, posvuda prijeti opasnost. Sjedio ili radio, pričao ili šutio, molio ili psovao, smrt jednostavno ne bira, stoga treba biti uvijek spreman. U svakom slučaju žao mi je svih koji su nastradali, ali treba imati na umu da se to isto može "sutra" dogoditi i nama. Stoga....?

  • loptica 09.04.2011.

    pa kod nas je tako pjesak neki dan u sekundi letio zrakom fakat grozan osjećaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare