To je to što me zanima!

Pilot je prijavio gubitak snage: Helikopter je pao zbog težine?

Odmah nakon uzlijetanja helikoptera koji je u subotu prisilno sletio kraj autoceste, pilot je osjetio da nema dovoljno snage i uzgona. Pali su s visine od 20 metara
Vidi originalni članak

Pilot helikoptera koji je u petak prisilno sletio kod autoceste kod čvora Prgomet u subotu je došao na mjesto nesreće gdje je rekao kako je čim je uzletio osjetio da nema dovoljno snage i uzgona. Kako prenosi dnevnik.hr, odmah je počeo tražiti mjesto gdje bi se mogao spustiti bez da ugrozi nečiji život s obzirom da se sve odvijalo blizu kuća i autoceste. 

Objasnio je da je kao vojni pilot prošao cijeli rat u helikopteru, ali ništa slično nije mu se dogodilo.

Među putnicima u helikopteru bio je i Tonči Kurilj, zvani Jabuka, koji se s još dva prijatelja i pilotom zaputio kod prijatelja Željka Oreškovića Macole. Rekao je kako je na visini od oko 20 metara iznad zemlje nešto počelu brujati u motoru. 

-  Udarili smo u kamenje, a na elisi helikoptera okrenuli smo se dva puta i zaustavili se. Ispao sam iz helikoptera i da nije bilo prijateljeve harmonike, zgnječilo bi me, rekao je Jabuka za Večernji list i dodao da on sigurno više ne ide u zrak. 

Inače, kamion će tijekom dana prevesti helikopter u zračnu luku Split gdje će se rastaviti kako bi se mogli proučiti detalji. S privatnog helikoptera, na kojem je nastala velika šteta, prije transporta će se skinuti elisa i ispraznit će se gorivo kako ne bi bilo opasnosti. 

Dinko Vodanović, inspektor za zrakoplovne nesreće kaže da nije nemoguće da je helikopter pao zbog prevelike težine. Naime, riječ je o lakom helikopteru koji ima nosivost od tek 408 kilograma, a u njemu su bila četiri odrasla muškarca, od čega je jedan korpulentnije građe, i instrumenti, osobne stvari.... 

No, to se tek treba utvrditi. Inače, pilot nije dužan prijaviti težinu ali bi morao prije uzlijetanja izračunati s koliko kilograma polijeće.





Idi na 24sata

Komentari 11

  • geronimo1975 24.09.2012.

    a pilot uz vojnu mirovinu još malko privatno zaradjuje.....ekipa na party sa heliosom...."ima se meže se"

  • PapaŠtrumpf 22.09.2012.

    Biće ipak tankirao na Ini !

  • NadaVejic 22.09.2012.

    E moj Jabuka da te nema trebalo bi te izmislit...hvala Bogu da si ti nama ziv ostao a Enči ce harmoniku svirati sto prije...pozdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare