To je to što me zanima!

Pilot nije bio u kokpitu kad je Air Franceov avion pao u more

Air Franceov Airbus A330 srušio se u Atlanski ocean 2009. godine. Svih 228 putnika i članova posade je poginulo. Olupinu i crnu kutiju pronašli su u travnju
Vidi originalni članak

Crna kutija je otkrila kako pilot aviona Air Francea Marc Dubois (58), koji se srušio u Atlanski ocean prije dvije godine, nije bio u kokpitu kad je avion uletio u oluju. Na snimkama se čuje kako pilot trči u kokpit .

- Dao je kopilotima upute kako spasiti avion - rekao je neimenovani stručnjak za Der Spiegel. Avion Air France 447 srušio se četiri sata nakon polijetanja iz Rio de Janeira za Pariz. Svih 228 putnika i članova posade je poginulo. Olupinu aviona pronašli su u travnju oko 1000 kilometara od obale Brazila. 

Dosad se vjerovalo kako je posada Airbusa A330 uletjela u oluju dok su je drugi avioni zaobišli, ali crna kutija pokazuje drugačije. Pokušali su letjeti među oblacima i na početku se činilo kako im uspijeva, piše Daily Mail. Međutim, ledeni kristali začepili su uređaj za mjerenje brzine i visine. Avion se počeo naglo uzdizati zbog čega je možda na kraju zakazao motor. Crna kutija dokazala je i kako avion nije ima nikakav elektronički ni mehanički kvar.

Francuzi će 27. svibnja službeno otkriti detalje nesreće, ali točan uzrok još će istraživati. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • xanadoo 23.05.2011.

    zar to nije istina ?

  • xanadoo 23.05.2011.

    Zanimljivo mi je kad padne avion neke zapadne zemlje onda se o tome piše danima i istrage traju...ali kad padne avion neke zemlje u razvoju ili slično to je onda manje sporedna vijest mada je broj žrtava isti....žašto?

  • gogo83_1 23.05.2011.

    vjerojatno je tražio padobran...

Komentiraj...
Vidi sve komentare