To je to što me zanima!

Pilot nije razumio jer su kontrolori govorili ruski?

Bračni par Kaczynski najvjerojatnije će pokopati u subotu. Građani će poginulom predsjedniku moći odati počast u kapelici predsjedničke palače
Vidi originalni članak

Poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i suprugu Mariu pokopat će u njihovu zajedničku grobnicu. Tijelo Marie Kaczynski identificirali su u ponedjeljak, a njezine posmrtne ostatke u utorak će prebaciti u Varšavu. Prema pisanju poljskog Fakta sprovod bračnog para Kaczynski biti će najvjerojatnije u subotu. Iz hrvatske Vlade potvrdili su da će i u Hrvatskoj biti dan žalosti na dan pokopa.

SPASITELJI TRAGAJU ZA DIJELOVIMA TIJELA
Ruski i poljski istražitelji na mjestu pada zrakoplova i u ponedjeljak tragaju za tijelima poginulih dužnosnika. Neka tijela nije moguće identificirati, a vatrogasci i istražitelji na mjestu stravične nesreće skupljaju dijelove tijela žrtava. U Moskvu je doputovala i poljska ministrica zdravstva, Ewa Kopacz, koja kaže da su tek 12 tijela obitelji mogle prepoznati bez dodatne DNK analize. Ruski predsjednik Dmitri Medvedev u ponedjeljak jeu poljskom veleposlanstvu u Rusiji ispred slike bračnog para Kaczynski položio cvijeće. Lijes s tijelom pokojnog Lecha Kaczynskog prevezli su u nedjelju u Varšavu gdje će mu od utorka građani u kapelici predsjedničke palače moći odati počast.
Majka pokojnog poljskog predsjednika, Jadwiga Kaczynski, još  ne zna da joj je sin poginuo u padu aviona. Lechov brat Jaroslaw odlučio joj je prešutjeti vijest o zrakoplovnoj nesreći zbog njenog teškog zdravstvenog stanja. Lech Kaczynski je navodno samo pola sata prije nesreće razgovarao s bratom Jaroslawom. Braća su navodno uvijek putovala odvojeno u slučaju da jedan pogine, drugi bi ostao živ.

SVE VIŠE KRIVE PILOTE SRUŠENOG TUPOLJEVA
Svjetski i poljski mediji i dalje spekuliraju zbog čega je avion pao. Rusi tvrde kako je za nesreću, u kojoj je poginulo 96 ljudi, kriv pilot jer je zanemario upozorenja kontrole leta, koja mu je ukazivala na loše vremenske uvjete. Zbog guste magle pilot je nekoliko puta upozoren da preusmjeri zrakoplov prema Minsku. Odlučio se za Smolensk. Čak je četiri puta pokušao sletjeti. Letio je prenisko, zahvatio vrhove stabala i pao. Nije isključeno i da se kontrolori leta pričali na ruskom pa ih piloti nisu razumjeli. Kontrolor leta u Smolensku, Pavel Plyusnin, kaže kako su poljskoj posadi rekli da slete na drugu pistu, no oni su to odbili. Tvrdi kako im piloti nisu mogli dati svoju točnu visinu jer jer su nisu razumjeli jezik. Istražitelji kažu kako su poljske pilote upozoravali da lete prenisko. Pregledavanje crnih kutija uskoro bi trebalo rasvijetliti sve detalje nesreće. Istražno povjerenstvo Javnog tužiteljstva Rusije isključio je mogućnost da je uzrok zrakoplovne nesreće bila tehnička neispravnost letjelice.

BUGARSKI PREDSJEDNIK NE ŽELI LETJETI TUPOLJEVOM
Bugarski predsjednik Georgi Parvanov odlučio je da više neće letjeti Tupoljevom-154 nakon stravične nesreće u kojoj je poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski. Tupoljevi te serije stari su i do 20 godina, a u posljednjih nekoliko mjeseci često su se rušili.

>>> KACZYNSKI NAREDIO PILOTU DA SLETI I ODVEO IH U SMRT?

Idi na 24sata

Komentari 13

  • crnilabud 12.04.2010.

    ..NJET,NJET,ETO...

  • stari mudrac 12.04.2010.

    GLUPOST. \"kontrolori nisu znali engleski\"--kojoj je to budali palo na pamet ! PA KAD IM DOLAZI AMER, KAJ GA RUSI VOZE ?

  • bubamara 23 12.04.2010.

    ovo meni ne lici na nesrecu pre nesto drugo ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare