To je to što me zanima!

Pilot sletio, bio je uvjeren da osjeća vulkanski pepeo

Avion britanske aviokompanije, koji je poletio za Grčku samo sa članovima posade, vratio se natrag u Manchester jer je pilot osjetio pepeo...
Vidi originalni članak

Boeing 757 britanske aviokompanije Thomas Cook, koji je trebao spasiti turiste u Grčkoj, vratio se u Manchester nakon što je pilot osjetio miris vulkanskog pepela pa zatim prijavio kvar motora. Zabrinuti kapetan opisao je 'prilično intenzivan' miris vulkanskog pepela.
- Otkazao nam je jedan motor, vjerojatno zbog kontaminiranog ventila - rekao je dramatično pilot. Avion, samo sa članovima posade, vratio se u Manchester. Kapetan je osjetio pepeo pri uspinjanju. Miris se zadržao neko vrijeme. Glasnogovornik je rekao kako su imali 'manji tehnički kvar na klimi'. Uvjerava kako nije kriv vulkanski pepeo. Međutim, umirovljeni vojni i civilni pilot Lawrence Rayment (51), koji je pratio avion putem on-line radara, rekao je kako je to bio 'vrlo neuobičajen kvar'.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lepicane 22.04.2010.

    kaj to vrijedi kad birokrati znaju bolje od pilota.bitno da se leti i zarađuje.....j...š putnike i mogićnost da netko nastrada.

  • Lina_Kc 22.04.2010.

    Barem je izbjegao moguću tragediju. Svaka čast.

  • jethro_tuller 22.04.2010.

    cemu riskirat. mislim da pilot ima dovoljno iskustva i napravio je najbolji moguci potez. cak i u slucaju ako se ustanovi da nije kvar nastao radi vulkanskog pepela. prevelik je ulog za bilo kakvu drugu radnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare