To je to što me zanima!

Pilot 'ubio oko' za komandama aviona na 11000 metara visine

Iako je na fotografiji, snimljenoj u kolovozu, pilotu zamagljeno lice, šefovi su ga uspjeli prepoznati. No čini se da je više pogriješio onaj tko ga je fotografirao
Vidi originalni članak

Zračna kompanija iz Hong Konga pokrenula je istragu nakon što se fotografija pilota kako spava u kokpitu za vrijeme leta na visini od 11.000 metara, pojavila u novinama. Iako je na fotografiji, snimljenoj u kolovozu, pilotu zamagljeno lice, šefovi iz Cathay Pacifica su ga uspjeli prepoznati, javlja South China Morning Post. 

Pilot im se zatim požalio da mu je narušena privatnost objavom fotografije, pa je sad pod istragom i onaj koji je snimio fotografiju, kopilot ili netko od posade. Ipak, kompanija je za javnost rekla da pilot nije učinio ništa loše, da je 'kontrolirani odmor' dozvoljen u posebnim okolnostima na dugim putovanjima, a Airbus 340 letio je iz Dubaija do Hong Konga. Za to vrijeme drugi pilot pazi na avion, a odmor ne smije trajati duže od 40 minuta, rekli su iz kompanije i dodali da 'kontrolirani odmor' imaju mnoge ugledne zračne kompanije. S druge strane, tko god ga je fotografirao prekršio je zabranu fotografiranja u kokpitu zbog čega će ga kazniti.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • ljudi 16.10.2011.

    Bolje da spava, nego da napravi gresku. Nahrani auto pilota i nista nediraj. Hah, ha..

  • neven204 16.10.2011.

    Kralj.

  • ValentinoRončević 16.10.2011.

    ko će drugi buditi čovjeka nego kopile...

Komentiraj...
Vidi sve komentare