To je to što me zanima!

Pirotehničari počinju štrajk: Dosta im je pustih obećanja

Pregovori o povećanju plaća s 13.000 na 15.000 kuna bruto traju još od 2015., a nakon neuspješnog procesa mirenja i neprihvaćanja sindikalnih zahtjeva za povećanje plaće odlučili smo štrajkati
Vidi originalni članak

Pirotehničari jedine državne tvrtke za razminiranje Mungos u utorak počinju štrajkati radi povećanja plaća. Štrajk je počeo u osam sati ispred radilišta u Okučanima nakon čega će se štrajkaši uputiti u Sisak, ispred Mungosa.

- Glavni zahtjev je povećanje plaća s 13.000 na 15.000 kuna bruto plus dodatak za radni staž od 0,5 posto. Pregovori za to traju još od 2015. godine, a nakon neuspješnog procesa mirenja i neprihvaćanja sindikalnih zahtjeva za povećanje plaće odlučili smo štrajkati. Uprava je smijenjena prošli tjedan, mi smo štrajk najavili još 28. lipnja, a novi direktor već je zatražio sastanak. Tako da vjerujemo da bi nekog pomaka moglo biti - rekla nam je Katarina Perković, članica štrajkaškog odbora i Novog sindikata. 

Cijena rada je preniska, ističe, a radnici su potplaćeni. Od HDZ-a, SDP-a i Mosta su dobili obećanja kako će riješiti situaciju, no u međuvremenu je pala Vlada, no oni ne odustaju.

- Posla ima, a ima i novca, a cijene se smanjuju. Natječaji se raspisuju po cijeni do osam kuna po četvornom metru razminirane površine, a nekad i po tri kune - kaže Perković. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Petty 05.07.2016.

    Neka..moja podrska..da oni ne rade svoj poso nebi nama ni ISIL trebo da letimo u zrak..koliko su ih samo po Slavoniji uklonili..a ne dobivaju postovanje ni zahvalnost,vrlo rijetko ih se se spominje.

  • Moria 05.07.2016.

    Hvala bogu predugo su čekali. A sada lijepo marshom na prazni Markov trg

  • Igor Petak 05.07.2016.

    Za nekoga koji za radnog vremena nosi glavu u torbi povecanje je opravdano!

Komentiraj...
Vidi sve komentare