To je to što me zanima!

Pitanja i odgovori: Sve što trebate znati o DVB-T-u?

Za dodatna pitanja i informacije na raspolaganju je i besplatni telefon Pozivnog centra Vlade 0800 112011 koji radi radnim danom od 8 do 21 sati
Vidi originalni članak
Moram li kupiti novi televizor ili digitalni program mogu pratiti na starome?
Programe možete gledati i na starome televizoru, no morati ćete kupiti  DVB-T prijamnik.
Koji DVB-T prijamnik za prijem signala da kupim, MPEG-2 ili MPEG-4?
Za sada, nacionalne TV kuće u RH program emitiraju u standardnoj rezoluciji (SD), a možete ga primati DVB-T prijamnikom s MPEG-2 tunerom. MPEG-4 tuneri mogu primati SD i HD rezoluciju slike, no osjetno su skuplji.
Redovno plaćam RTV pretlatu, a nisam dobio kupon za popust. Kome se mogu javiti?
Nazovite info centar 0800 112011.
Može li netko drugi umjesto mene iskoristiti kupon za popust?
Ne može. Vlasnik ga mora osobno iskoristiti uz predočenje osobne iskaznice.
Koliko programa ćemo moći gledati nakon što kupimo DVB-T prijamnik?
Programe nacionalnih televizija (HRT1, HRT2, RTL i NOVA TV) i neke lokalne postaje. Krajem godine s emitiranjem počinju i dva specijalizirana kanala - Doma TV i RTL2.
Treba li mi antena za prijam signala?
Da. Potrebna vam je obična “riblja kost” ili unutrašnja antena. U slučaju da digitalni signal primate preko IPTV-a ili kabelske televizije nije vam potrebna antena.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • marinapomorac 04.10.2010.

    Poštovani, ja sa DBT nemam slike kao i večina mojih susjeda. Prije, dok je bila analogna signal je bio savršen, kad smo prešli na digitalnu i kupili sve novo, TV, DBT prijamnik, antenu i ništa. 4 majstora su bila sa aparatima TRAŽILI SIGNAL i rekli da ne mogu ništa, da jednostavno nemamo optičku vidljivost sa repetitorom i ništa od tva. Ko će nam vratiti novce koje smo potrošili na opremu? I zašto se netko nije obvezao da osigura RTV pretplatnicima prijam HTV RTL I NOVE. Ništa od toga ne vatamo već pola godine, od prelaska na digitalni. A majstori kad netko od novo useljenih kupi tv uopće ne odgovaraju na pozive, pitaju susjedi u čemu je problem, a mi im odgovaramo da nema signala. Novi stan, a nema signala za tv. A kupljeno 5000kn opreme.

  • audi rs 04.10.2010.

    jojjjjjjj da Bog da zivila cijela vlada na dvb,a da signal nestaje non stop,sad su mi spustili slusalicu na tom njihovom broju za pomoc,ako ste stari i nepokretni oni vam posalju nekog studenta da vam ukopca zicu od dvb-a u tv i struju,a na krov mi je rekao da se popnem sama pa svoj staroj baki narihtam sliku

  • JerkoKC 04.10.2010.

    Polovično izdanje kao i sve od naše vlade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare