To je to što me zanima!

Plaće će u prosvjeti pasti za 120 do 600 kn od 1. kolovoza

Mi smo to htjeli riješiti, da ne bude toga pada plaće, ali za to ipak nije bilo dovoljno razuma, rekao je ministar Mrsić. Plaće će pasti ovisno o tome koliko tko ima staža
Vidi originalni članak

Mirando Mrsić, ministar rada i socijalne skrbi, kazao je za Dnevnik HTV-a kako se ipak nadao dogovoru sa sindikatima. No, četiri sindikata nisu pristala na sporazum s Vladom pa sada slijedi arbitraža koju će provesti dva arbitra Vlade, dva koja predlože sindikati te jedan neovisan. 

Zbog toga što nisu pristali na Vladine uvjete, neto plaća će u prosvjeti od 1. kolovoza pasti za 120 do 600 kuna, ovisno o tome koliko tko ima staža. 

- Mi smo to htjeli riješiti, da ne bude toga pada plaće, ali za to ipak nije bilo dovoljno razuma - rekao je Mrsić 

Idi na 24sata

Komentari 277

  • KosiToranjRi 17.07.2012.

    Neznam što taj Ribić sebi dozvoljava koga je pitao , dali smije govoriti u ime nas smrtnijka koji smo u sindikatu,i tako imamo male plaće ,a sada po njemu možemo po socijalnu pomoć.Što bi učinio i kako bi dobivao plaću da se svi ispišemo iz sindikata. Što će sirotinja koja ima male prihode ako im se oduzme ono što je vlada najavila ,neka nam onda sindikat nadoknadi i tako ima Ribić i njegova kompanija velike plaće za ono što rade.

  • IvanKuzmanovski 17.07.2012.

    ma tko vas sve j...e.I ja sam završio fakultet ali nisam politički podoban niti u jednoj vlasti i ne glođem karu nikome za posao pa zato i radim na baušteli na plus 40 i slušam pozorno svojeg polupismenog hercegovačkog čobana za 4 razreda osnovne škole kako baca bisere po cijeli dan.Ne znam što je regres niti božičnica ,sretan sam da vidim plaću sa mjesec dana zakašnjenja i to je to - lijepa naša puna odlikaša.A vi svi ostali koji ste na grbaći ovog radnog naroda i navlačite kožicu po uredima tko vas jebe - zato nam i je ovako . A ne moram niti reći da sam branitelj koji je prošao sva ratišta ,nažalost nisam ranjen u mali prst niti imam PTSP pa nemam ni lažnu mirovinu od 12 000 kn ili više ali zato redovito viiđam naše branitelje ( Munchen bojnu ) kako ispija kavicu oko podneva nakon što su se probudili - tko vas sve j...e treba vam svima dati otkaz a djeca ni ne moraju biti u školi.Bitno da im je tatica ili mamica u Kradezeu ili Sdepejuuuuuuuuu ili još bolje bitno je da ste veliki rvati iz ercegovine

  • stara_purgerica 17.07.2012.

    Što ne snize plaće u državnoj i lokalnoj upravi? I Saborskim zastupnicima koji dolaze na zasjedanja kako im se prohtije? Profesori i nastavnici trebaju odgajati i učiti djecu, s malim plaćama će sigurno biti jako motivirani. Pa ne može se nastavnoi medicinsko osoblje stavljatiu koš sa svima ostalima u državnim institucijama. Što je s javnim poduzećima? Poslovanje im je u minusu, dobivaju novce iz proračuna, ali su im zato plaće nabrijane. Zašto se njima ne snize plaće?

Komentiraj...
Vidi sve komentare