To je to što me zanima!

Planet se zamračio: Rekordan je broj gradova ugasio rasvjete

Jubilarni 10. 'Sat za planet Zemlju' brojni su gradovi obilježili u subotu, 19. ožujka, od 20.30 do 21.30. Svjetla su se ugasila na najpoznatijim svjetskim znamenitostima u više od 7000 gradova u preko 170 zemalja svijeta
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je čak 68 gradova isključilo rasvjetu znamenitosti i javnu rasvjetu mnogih trgova i ulica.

Tako su gradovi donijeli doprinos globalnoj volonterskoj akciji "Sat za planet Zemlju" koju je organizirala svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF.

POGLEDAJTE VIDEO: Akcija gašenja svjetala u Zagrebu i Puli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dubrovačke gradske zidine, Zagrebačka katedrala, južno pročelje Dioklecijanove palače sa splitskom rivom, pulska Arena... sve su te znamenitosti jučer navečer bile u mraku, uz bok Eiffelovom tornju, rimskom Coloseumu, egipatskim piramidama i brojnim svjetskim kulturnim simbolima.

Inače, Sat za planet Zemlju održava se i pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje njihovih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mily 20.03.2016.

    ugase svjetlo, i opet ga upale. Lako je tako, kod nas ga ne pale već godinama

  • 1234567890 20.03.2016.

    Glupost. Time samo stvaramo energetski kolaps, a Zemlji ionako nista to nece pomoci. Treba svaki dan raditi na stednji energije, goriva, odvajanju smeca, pravilnom odlaganju otpada i sl. Svi mi pojedinci, ali bome i velike koorporacije koji su najveci zagadjivaci prirode.

  • Guslač 20.03.2016.

    Oj treba dati do znanja svijetu da ugasimo svi rasvjetu. Nemamo planetu novu nego samo Zemlju ovu. I stari i mladi svi u glas za nase planete spas. Moj susjed Pero je ugasio zarulju cak i pece na drva a ne na ulju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare