To je to što me zanima!

Planinar više nije mogao hodati pa je pozvao HGSS da ga spasi

Planinar je išao Premužićevom stazom iz pravca Zavižana prema Velikom Alanu. U 21.15 sati planinar je transportiran do planinarskog doma na Velikom Alanu
Vidi originalni članak

HGSS Stanica Gospić u utorak u 18 sati preko ŽC 112 zaprimila je poziv za pomoć planinara koji se kretao Premužićevom stazom iz pravca Zavižana prema Velikom Alanu. No na području oko Krajačevog kuka, planinar je osjetio malaksalost i  nemoć u nogama uslijed višesatnog hodanja. Odlučio je pozvati 112 i zatražiti pomoć.

U razgovoru sa spašavateljima planinar je približno opisao svoju lokaciju te izjavio da nije ozlijeđen, ali da ne može nastaviti hodati samostalno dalje.

Odmah se 13 spašavatelja sa tri vozila uputilo prema Velikom Alanu od kuda su pješice krenuli Premužićevom stazom prema Zavižanu u susret prema iscrpljenom planinaru.

U 20.15 sati spašavatelji dolaze do planinara, stavljaju ga u nosila i kreću prema Velikom Alanu.

- Iako je planinar imao sa sobom svu potrebnu opremu kao i informacije o mjestu kuda se kretao, našao se u nelagodnoj situaciji  u planini, no ipak je postupio ispravno i nije nastavio na silu hodati dalje uslijed čega bi vjerojatno došlo do ozljeđivanja, već pozvao pomoć. U 21.15 planinar je transportiran do planinarskog doma na Velikom Alanu, a time i uspješno okončana još jedna akcija spašavanja Stanice Gospić - objavio je GSS. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • bubamara2103 01.09.2016.

    Baš fora, odeš malo u šumicu pa kad ti se više ne da zoveš gorsku da dođe po tebe!

  • talman 31.08.2016.

    Počeli su ih zvat za svaki k....

  • Milan Prša 31.08.2016.

    Zaista je ovo sad preseravanje i pretjerivanje. Ta gorska služba spašavanja je živi cirkus i za sprdačinu postala. Kad će više prestati trošiti državni novac i početi zarađivati za svoj posao,slično kao i policija. Na svaku stazu postaviti "PRESRETAČA" i kad naiđe kakav stari prdonja koji bi si eto malo prošetal po bregu,hop,kazna 500 kn jer nemreš tak stari prdonja sam po b regu hodati.Pa pak oni kaj u japankama krenu na velebit e oni su najbolje mušterije,njih opaliti par sama kuna i da vidiš kak bi bilo reda. A ne ovako,kad se komu sprdne,zove gorsku službu a oni pak novinare(jer treba čuvati ovako lepi posel) i evo ti svaki dan gorska služba spasi ovu ili pak onu budalu i to sve za državne novčiće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare