To je to što me zanima!

Planule kočnice na busu, vozač evakuirao ljude i ugasio vatru

Na autocesti A3 kod mjesta Sredanci buknuo je požar na autobusu. Nitko nije ozlijeđen, a vozač je sam ugasio požar nakon što je evakuirao sve putnike
Vidi originalni članak

Na autocesti A3 kod mjesta Sredanci u srijedu u 6.18 sati zapalio se autobus prijevoznika Slavonija Bus. Kako nam je javio čitatelj, čini se da su na autobusu planule kočnice. 

- Sva je sreća da je vozač primijetio da se nešto dimi na lijevoj strani autobusa i zaustavio se. Aparatom za gašenje požara uspio je ugasiti vatru koja je zahvatila lijevi pogonski kotač. Inače požar je izazvala blokada ventila ABS sustava koji je držao disk pločice stisnutim i došlo je do pregrijavanja. Šteta nije velika i biti će brzo otklonjena. Autobus je kao i svi bio na tromjesečnom periodičnom pregledu i ništa nije ukazivalo na mogući kvar koji se može dogoditi. Najbitnije mi je da nitko od putnika nije nastradao – rekao je Franjo Matijašević, vlasnik tvrtke Slavonija Bus iz Novog Grada kod Slavonskog Broda. U autobusu je bilo četrdesetak putnika koji su se vozili na liniji Slavonski Šamac – Slavonski Brod. Svi su putnici prevezeni drugim autobusom.

Oprezno: Prometna nesreća na Zagrebačkoj obilaznici

Hrvatski autoklub upozorava jutros vozače da su na Zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog očevida prometne nesreće između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru istoka vozila na zaustavnom traku.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. 

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, navodi se u izvješću od 7,10 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • fernandoredondo 24.01.2018.

    Malo bi trebao pocet vodit racuna o tome koliko mu radnici rade u sezoni .. Koliko sam upucen dva vozaca znaju provest u autobusu 35 sati ... Pa nek se zamisli malo , ako mu je tako bitna sigurnost putnika !

  • Zmar116 24.01.2018.

    Natpis na autobusu, zbilja govori više od tisuću rijeći...Od tolikog navažanja slavonske mladeži prema Njemačkoj ,valjda nisu imali vremena napraviti ni pošteni servis na autobusu...

  • 24.01.2018.

    ...natpis na autobusu govori više od tisuću riječi

Komentiraj...
Vidi sve komentare