To je to što me zanima!

Plavi telefon: Proslavili 18 godina spašavanja života

Najstarija linija psihološke pomoći za djecu, mlade i odrasle u srijedu je proslavila svoj 18. rođendan. Od 1991. godine spasili su desetke mladih života
Vidi originalni članak

Šokiram se kad nas nazove dijete koje je progutalo šaku tableta zbog jedne četvorke u školi. Razgovori s tom djecom traju i po dva sata dok nam ne otkriju svoju adresu ili brojeve telefona. Volonteri koji im spase život katkad tek nakon nekoliko dana postanu svjesni svojih djela i rasplaču se, rekao je "tata" Plavog telefona Miroslav Vučenović. Najstarija linija psihološke pomoći za djecu, mlade i odrasle u Hrvatskoj proslavila je svoj 18. rođendan. Od 1991. godine primili su čak 105.000 poziva i spasili desetke mladih života.
- Najčešće nas zovu pubertetlije zbog ljubavnih neuspjeha i problema u školi. Volonteri koji rade kod nas su educirani, ali za spašavanje života nikad nisi dovoljno spreman. Moraš se snaći u trenutku i brzo reagirati. Najljepše je kad se djeca jave nakon nekog vremena i kažu ti: Hvala, spasili ste mi život, otkrio je Vučenović. Dodao je kako 75 posto svih poziva dobivaju od žena te kako bi voljeli da se i muškarci ohrabre nazvati i pričati o svojim problemima bez ustezanja. Ekipa Plavog telefona ponosni su i na svoje besplatno savjetovalište Otvorena vrata u koje im se svakodnevno javlja sve više ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare