To je to što me zanima!

Plavšić: Želim da me svi zaborave, da živim u miru

Bivša predsjednica RS-a dane provodi pišući knjigu o 'strahotama, lažima i podmetanjima' koja je doživjela. Želi starost provesti u miru s obitelji
Vidi originalni članak

Bivša predsjednica RS-a koja je zbog zločina protiv čovječnosti odležala osam godina u švedskom zatvoru, kaže kako želi da ju sada svi zaborave da starost provede u miru sa obitelji i prijateljima. Biljana Plavšić (80) rekla je za srpski Press da su njene izjave krivo i zlonamjerno interpretirane te da je zbog toga izgubila osam godina života. Plavšić danas živi u Beogradu i ne izlazi pretjerano iz stana. Održava kontakte, kaže, samo s ljudima s kojima se uvijek družila. Dane provodi pišući knjigu u kojoj će, kaže, detaljno opisati 'strahote, laži i podmetanja' koja je doživjela.
- Nadam se da ću uskoro skupiti sav potreban materijal i čitateljima uspijeti dočarati dio pakla kroz koji sam prošla - kaže Plavšić.
Podsjetimo, Plavšić se sama predala Haagu 2001.godine. Priznala je da je sudjelovala u kampanji progona bosanskih muslimana i Hrvata u ratu u kojemu je od 1992. do 1995. poginulo 100.000 ljudi. Odslužila je dvije trećine 11-godišnje kazne te su je pustili zbog dobrog ponašanja. U vrijeme rata je bila desna ruka Radovanu Karadžiću.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • komandant mark_900 15.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Rombie 15.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • predsjednik03 15.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare