To je to što me zanima!

Plavuša i bijela morska psina: Roni s njima i drži ih za peraje

Ocean Ramsey, profesionalna instruktorica ronjenja i surferica od svoje 14. godine pliva s morskim psima, a tvrdi da nisu samo bezumni strojevi koji jedu ljude
Vidi originalni članak

Ocean Ramsey, profesionalna instruktorica ronjenja i surferica objavila je na Valentinovo na YouTube-u video pod nazivom 'Plavuša i velika bijela psina' u kojem se kupa u oceanu uz morskog psa kojeg čak i dodiruje i golim rukama drži njegove peraje. Morski psi imaju loš ugled, a ona želi to promijeniti i uvjeriti sve da ove životinje nisu neprijatelji. 

- Oni su stvarno oprezni. Pogrešno ih se shvaća kao bezumne strojeve koji jedu ljude, ali oni nisu takvi - tvrdi Ocean koja živi na Havajima, a s morskim pisma pliva od svoje 14. godine. 

Ramsey je napomenula da su ugrizi morskih pasa jako rijetki u usporedbi s ostalim tragedijama i da je većina ljudi tijekom kupanja u oceanu vjerojatno bila u blizini morskih pasa, ali to nisu ni shvatili.

U Kaliforniji se od prošlog tjedna razmatra prijedlog da se bijela morska psina proglasi ugroženom vrstom. Stručnjaci procjenjuju da duž pacifičke obale živi manje od 350 pripadnika vrste.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • DoraBl 28.02.2013.

    nebi hvala..meni osobno najstrašnija životinja na svijetu..kad skočim s mola il pedaline u more brzo plivam natrag od straha da mi ne dođe..:D

  • sheona 28.02.2013.

    To je govorio i Steve Irwin u prije uboda raze...Napadi raža inače su vrlo rijetki, u cijeloj povijesti Australije zabilježena su dva ovakva slučaja, posljednji prije 50 godina.

  • Thunderdome 26.02.2013.

    ja bih volio plivat sa njima..ali za prvi puta to bi trebalo bit u onom kavezu

Komentiraj...
Vidi sve komentare