To je to što me zanima!

Plenki hvalio Vučićev nadzor članova? HDZ: To je zezancija

Od zezancije se pokušava napraviti afera. To je toliko tendenciozno i zlonamjerno i ispod svake razine da ne zaslužuje komentar, poručio je Jandroković o informaciji da je Plenković hvalio srbijanskog predsjednika
Vidi originalni članak

Nije kod Aleksandra Vučića sve loše jer nadzire komunikaciju članova Srpske napredne stranke na društvenim mrežama. To je prema izvorima Novog lista navodno rekao šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković na prošlotjednom predsjedništvu HDZ-a i Nacionalnog vijeća o srbijanskom predsjedniku. Rasprava je bila o već poznatim neprimjerenim komentarima i govoru mržnje u zatvorenim grupama na Viberu i WhatsApp-u. Podsjetimo, zbog toga bi trebalo biti izbačeno 15 članova stranke.

Nadalje, Novi list  prenosi i da Plenković nije rekao da će HDZ nabaviti ili raditi bilo što slično, ali dnevnik podsjeća da je otkriveno kako je SNS imao aplikaciju koja je automatski ostavljala pozitivne reakcije na članke nekih srpskih medija. Nije uopće poznato da Vučić ima aplikaciju ili bilo kakav program koji bi nadzirao komunikaciju članstva.

POSLAO PISMO Vučić ne dolazi u Zagreb: Rade hajku na mene jer je Srbija jaka

Pokušavajući provjeriti ovu prilično nevjerojatnu informaciju, pitali smo neke članove predsjedništva HDZ-a, a odgovori koje smo dobili tvrde da se radilo o potpuno drugačijem kontekstu. Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković nam je poslao i sljedeću poruku:

"Od zezancije se pokušava napraviti afera. To je toliko tendenciozno i zlonamjerno i ispod svake razine da ne zaslužuje komentar" poručio je Jandroković.

I neki drugi članovi predsjedništva su nam rekli da je Plenković spomenuo Vučića u kontekstu da u Hrvatskoj vladaju kriteriji koji dopuštaju znano veću slobodu govora i da je sve bilo u šali.

- Pa ima li logike da ako bi želio nadzirati članstvo da to objavi svima?  - pita se drugi član predsjedništva koji također tvrdi da je informacija potpuno iskrivljeno prezentirana.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ljubica ljubičica_1 15.11.2019.

    Zar bi neko mogo pratit tolko biračko tjelo i članstvo.Nebi rekla!Ta vremena su prošla!

  • kakogod 14.11.2019.

    Uglavnom, jedno je odavno jasno... HDZ je Zlo. Iskonsko Zlo.

  • kakogod 14.11.2019.

    Kako ovih četvero na vrhu uspiju nabit normalnima 40 i više "minusa"? :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare