To je to što me zanima!

Plenković i Beroš podsjetili da je korona i dalje tu, pozvali i na oprez u korištenju pirotehnike

Premijer Plenković je za idući tjedan u srijedu najavio i dvije sjednice vezane uz ulazak u eurozonu i Schengen od 1. siječnja kako bi provjerili je li sve pod kontrolom
Vidi originalni članak

Prije nego zaključimo otvoreni dio sjednice Vlade zamolio bih ministra Beroša da skrene pozornost javnosti na dvije važne teme - jedna je, koja je još tu s nama, nažalost, a to je epidemija korona virusa s obzirom da idemo u ovo blagdansko razdoblje i druga, koja je uvijek problematična, a to su ove strašne ozljede, naročito djece, od pirotehničkih sredstava, poručio je na kraju sjednice Vlade premijer Andrej Plenković. 

Korona virus je još uvijek oko nas, upozorio je potom ministar zdravstva Vili Beroš. 

UŽIVO: SJEDNICA VLADE Plenković najavio 700 milijuna kuna jednokratne pomoći: 'Obuhvatit će milijun građana'

- Prisutne su njegove nove podvarijante koje su nešto manje opasne, međutim brže se šire. Dolazi nam ovo vrijeme intenzivnog druženja, stoga moramo imati na umu činjenicu da nam brojevi zadnjih dana postepeno rastu, što nije posebno zabrinjavajuće, čak štoviše, očekivano je, no u kontekstu dolaska virusa sezonske gripe, koji je ove godine nešto aktivniji i teži, doista apeliramo na građane da uzmu u razmatranje i ovu varijablu kad je riječ o druženjima i poduzmu sve one mjere koje pridonose smanjenju širenja virusa - poručio je podsjetivši kako je najbolja mjera zaštite cijepljenje. 

Uputio je i poruku, posebno roditeljima, vezanu uz korištenje pirotehnike od koje je i jučer stradao devetogodišnji dječak i ostao bez četiri prsta ruke. 

- Pirotehnika doista može uzrokovati teže ozljeđivanje i uzrokovati invaliditet do kraja života. Stoga, ponašajmo se odgovorno uz želju svima sve najbolje u idućoj godini i puno zdravlja - rekao je ministar.

Premijer se osvrnuo i na uvođenje eura od 1. siječnja najavivši kako će još idućeg tjedna u srijedu održati jednu sjednicu Nacionalnog vijeća. 

NOVI PODACI STOŽERA U Hrvatskoj 544 novozaraženih koronavirusom, devet umrlih

- Da vidimo je li sve pod kontrolom, banke, Fina, pošta, bankomati i svi ostali akteri koji se intenzivno prilagođavaju na zamjenu kune eurom - rekao je, a obzirom da tog 1. siječnja ulazimo i u Schengen, najavio je za srijedu i sjednicu radne skupine vezanu uz taj segment.

- Pa da još jednom prođemo sve kako bi taj 1. siječnja, koji je jedinstven transformativni trenutak za međunarodni položaj Hrvatske, prošao na najbolji mogući način - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Origano10 23.12.2022.

    Stožer i Plenković su najveća pošast.

  • Oksimoron_1 23.12.2022.

    Kaj, pojavila se opet korona?! Ovih dana!? i petarde isto....prije nitko nije čul za njih, pa ljudi ne znaju kak bi djecu upozorili, pazili i čuvali, nadzirali...tak je to, novo, pa svima čudo.

  • vilim1234 23.12.2022.

    Odmah vratiti sve mjere a narocito kovid potvrde,sve hitno cijepiti dok jos nije istekao rok cijepiva koje je nabavila Ursula

Komentiraj...
Vidi sve komentare