To je to što me zanima!

'Plenković i Grabar Kitarović kandidati za čelo EU Komisije'

Danas počinje Europsko vijeće, summit na kojem se očekuje rasprava o tome tko će Europskom parlamentu biti predložen za novog šefa Komisije.
Vidi originalni članak

Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović u posljednja 24 sata počeli su se spominjati kao iznenadne, ali najozbiljnije opcije za novog predsjednika, odnosno predsjednicu Europske komisije, piše današnje izdanje belgijskog dnevnog lista Le Soir, prenosi Večernji list

U tekstu novinara Jureka Kuczkiewicza, koji godinama prati EU, njene institucije i europsku politiku, piše da vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber više nema šanse postati mandatar nove Komisije te kako EPP mora pristati na neku drugu osobu kako bi dobili mjesto na čelu Komisije, poziciju na koju 'pučani', kao relativni pobjednici europskih izbora, polažu pravo. 

U tim novonastalim okolnostima spominju se i imena hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te premijera Andreja Plenkovića kao potencijalnih kandidata za predsjedničku funkciju u Europskoj komisiji. 

Danas inače, prenosi dalje Večernji list, u Bruxellesu počinje dvodnevni summit, Europsko vijeće, na kojem se za večerom očekuje rasprava pa čak možda i odluka o tome tko će Europskom parlamentu biti predložen za novog šefa ili šeficu Komisije. 

Imaju li hrvatska predsjednica ili premijer zaista ozbiljne šanse trebali bismo znati još večeras... 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • 21.06.2019.

    I Predsjednica i Premijer među najužem Izboru EUa !!!! Pa to je siajno Nevjerojatno koja dobra Vijest za Hrvatsku !!!! Hrvatska se polako diže !!!! Umjesto da su neki ponosni i gledaju positivno naprijed,neki stalno blate i oboje !!! Negativci !!! komentari nevjerojatno koji antihrvatski si daju obraz na komentar !!! Sram vas bilo !!!

  • nec.1996 20.06.2019.

    daj maknite te eu sponoruse,sta rade malo je za ginesovu knjigu,,

  • fallout2 20.06.2019.

    hahaha vidi plenkovića kako se nevoljko ljubi s ženom i to u obraze. da je s druge strane juncker kako bi išao otvorenih usta u french kiss.

Komentiraj...
Vidi sve komentare